Och så var det måndag igen

Jag kan meddela att jag mådde riktigt dåligt efter zorbingen igår. Jag tror inte min kropp är skapt för sådana här extrema sporter. Haha. Nej men allvarligt, jag blev jätte varm och fick febersymptom. Sofia också! Beror väl på att vi blev så pass omskakade att kroppen inte riktigt hängde med. (= vi börjar bli lite för gamla för sånt här) 

Idag har jag gjort så fruktansvärt tråkiga saker att jag nästan skäms över att berätta det här. Jobb, väääldigt mycket jobb, hem och däcka i sängen, ge kläder till myrorna (inte djuren, utan organisationen), handla. Fast det var ganska kul att handla med Sofia, 2 liter jordgubbar för 50:-. VILKET KAP! Så nu sitter jag här och moffar i mig allihopa. mums.

Snart kommer killarna och då blir det film.


Tittade igenom datorn och hittade lite bilder från 2005!

 





Jag och Martin, haha! Vi träffades på konfan.


HAHA


 

ZORBING!

Se även videon lite längre ner. Detta är vad vi har tillbringat vår eftermiddag med! Nämligen att snurra runt i en gigantisk plastboll!

Satan vad läskigt det var, men ett minne för livet såklart. Man satt inte fast särskilt hårt, så man studsade omkring fram och tillbaka i den där bollen och trodde att man skulle dö! Haha. Ni hör väl dödsskriken på videon?! Det var speciellt värst där i slutet då vi studsade mot vallen, bara en liten studs ute innebar väääärldens studs för oss därinne. Man var helt totallt slut efter, man spände sig och skrek så mycket och man var även tvungen att trycka till med låren för annars hade man glidit ur selen. Nej usch vad läskigt det var. Men jag gillar't.

Nu kommer ett bildregn!

ENJOY!




Dödångest nr 1.

Dödsångest nr 2.

Snurrigt!

ZORBING!

Det ser skittöntigt ut, men det är bland det värsta jag har gjort i hela mitt liv! Det studsade som bara den. Och man kan tro att det är ett dussintals kattungar som blir misshandlade i den där bollen, så som vi skriker. Haha.



Mutter

jag är på extreeemt dåligt jävla humör. Återkommer med bilder lite senare. Har ont i örat. Och tror att jag är hungrig. Men jag åt nyss så... ja jag vet inte. Måste nog sova lite. Hej.

VAD HAR JAG GETT MIG IN PÅ?!

Herregud. Jag är helt stört jäkla nervös. Riktigt nervös.

2 och en halv timme kvar nu....

Säger bara en sak: Botkyrkabacken. Ringer det någon klocka?


You complete me

Godmorgon!

När jag vaknade upp imorse var jag övertygad om att jag hade två st kokta korvar på min vänstra sida under täcket. Haha, mina drömmar är inte att leka med.

Vi hade iallafall riktigt mysigt igår kväll! Åt röding (Martin åt biff med chilismör) med potatis och dillsmör ute i solen på båten Flyt. Vi hann även med två glas vin och två öl var. Efter middagen var vi tvugna att springa upp till mitt jobb för att hämta en sak som jag behövde för att kunna jobba hemifrån i helgen. Därefter tog vi en promenad till Medborgarplatsen och satte oss i "parken" bakom Saluhallen. För vid bion kunde man inte vänta, det KRYLLADE av tjejer. Jag är imponderad av att Martin stod ut under filmen, för det var knappt att jag gjorde det.

SATC 2 var väl....helt ok. Men jag satt så jäkla obekvämt och fick riktigt ont i ryggen så det förstörde nog en hel del. Men både jag och Martin var överens om att den var jäkligt seg. Det hände liksom ingenting! Förutom när det närmade sig slutet, det kanske var i 10 min som det blev lite drama i filmen. Men roliga kommenterar fällde dom alla, så rolig var den. Men nja, jag kunde lika gärna ha sett den hemma.



Intern humor.






Mia sitter till vänster och jag till höger.


Här sitter jag och jobbar! I ett K-märkt hus, jag gillare.


På väg till bion.




Eftersom Martin alltid vill ta bilder på endast huvudet och lite av halsen så fick jag ingen bra outfit bild. Men jag hade på mig ett svart linne från HM, svarta stuprörsjeans från Miss Sixty, ett brett guldarmband som jag har fått av farmor, och moccastövlar från Ripani.

Tänk inte så mycket

Jag är nu äntligen klar med en gigantisk kundfakturering! Är helt slut i huvudet. Börjar förhoppninsvis komma ikapp en aning nu.

Gud vad jag längtar till ikväll! Martin kommer in till mitt jobb när han har slutat och då ska vi gå och äta på en jätte mysig båtrestaurang som heter Flyt. Kanske blir några öl resp. drinkar också. Sen efter det ska vi gå till Medis och kolla på SATC 2! Han är världens bästa pojkvän som går med på att se den, jag behövde inte ens bråka för att få igenom det, haha.

Imorgon så ska jag jobba hemifrån hela dagen och på söndag ska jag och Base köra zorbing! Någon som vet vad det är? Bilder kommer upp på söndag kväll, så titta in här då.

Back to work,


FLYT! Man kan sitta både ute och inne. Baren är på andra sidan.






Under tiden

Jag väntar på att min broccoli ska koka klart (ja, jag älskar broccoli) så tänkte jag slänga upp lite bilder på hur det ser ut här hemma.


Soffbordet


Vår inglasade balkong!





Broccolin står på spisen.



Klassikern

Gårdagens outfit:





Klänning: HM
Kavajväst: MQ


Hamsterhjulet

Nu sitter jag här på jobbet. Igen. Känns som att man är inne i det klassiska hamsterhjulet: jobbar, äter, duschar, sover, jobbar, äter, duschar, sover. Gah jag blir tokig! Har inte ens hunnit ta en joggingrunda under den senaste veckan.

Malin från IBS ringde mig igår. Jag blir alltid lika glad när jag pratar med henne. Hon frågade om jag ville byta bostad, hon hade nämligen reserverat ett eget (!!) rum till mig, ca 20 min från skolan. Alltså lite längre ifrån skolan om man jämför med det tidigare boendet som ligger 10 min ifrån. Men där var det tydligen 500 studenter som bodde, alla delade på ett kök och några toaletter. Och det var tydligen svindyrt, 6 000 i depositionsavgift är man tvungen att betala direkt när man kommer!! Ganska opersonligt stället dessutom, dyrt och det var många utrymmen som inte ens användes enligt andra studenter som hade bott där. Det är helt enkelt inte värt pengarna. Detta var tydligen en kedja inom studentbostadsvärlden, jag kommer inte ihåg vad de hette men jag ska kolla upp det.

Så Malins kollega hade åkt ner till Sydney för att kolla efter andra boenden och hittade då min nuvarande bostad. Mycket mindre, alltså mer familjärt och personligt. Jag tror hon sa att det endast var 30-50 studenter som bodde där. Personalen är jätte trevlig, och depositionsavgiften ligger endast på 1 200:-! Och jag har som sagt ett helt eget rum. På det tidigare stället hade jag varit tvungen att dela rum med en annan, och då har man alltså sängarna precis bredvid varandra! Jag hade fått fnatt. 

Malin skulle iallafall skicka en massa information om detta boende, så jag återkommer!

Nu väntar en åtta timmars arbetsdag. Pust. CIAO 


Det känns att jag lever

Framför allt efter en dag som denna! KAOS på jobbet. K-A-O-S! Utan dess like. Orkar inte ens tänka på det, trots att jag slet som ett djur idag och jobbade över så är det lika mycket kaos att komma tillbaka till imorgon. Herregud.

Vad annars har jag gjort idag? Jag kom hem och slängde mig direkt på sängen, Martin lagade mat och sen kom Stefan och Sebbe över och kollade på Wolfman. Vet inte riktigt vad jag tycker om den filmen.

Nu är det hopp i säng, Scrubs, borsta tänderna och ta undan all nytvättad tvätt från sängen. Inte nödvändigtvis i den ordningen. Btw, the Janitor är grryyymmm.

GOD NATT


God Natt!

Tvätten är avklarad, lägenheten är dammsugad och disken är diskad (nåja, nästan). Har precis kommit ut ur en härlig kvällsdusch och ska nu krypa ner i nytvättade lakan med min älskling.

Vi hörs imorgon!



(typ världens bästa film)


Jag lever!

Hallå där. Har inte varit hemma på hela helgen så jag har inte hunnit uppdatera. Men jag lever och mår bra!

I fredags var vi hemma hos Mange som fyllde 20 och spelade beerpong! Jäklar vad kul jag hade, en vinflarra i kroppen och ÄNDÅ fick jag till några riktigt snygga kast, haha.

Igår var jag på ansiktsbehandling i 90 min, på Lifestyle Clinic på kungsgatan 37. Hon var riktigt duktig, min hy strålar nu!

På kvällen åkte jag ut till Ålsten för att träffa Pappa, hans sambo Eva och hennes son Stefan samt Diana (Stefans sambo) och  massa andra. Stefan hade hyrt en liten stuga precis vid vattnet som var hur mysig som helst, med bastu och allt. Vi grillade och åt riktigt god mat, det blev en blandning av lax och kött och kokt potatis till det med sallad och massa såser. Och självklart en massa vin till det, årets första rosé slank även ner! Där satt vi till det blev mörkt, då vi hoppade in i bastun. Sen kom Stefan (inte evas son) och Martin och alla och hämtade mig. Vi åkte hem till Erik och tittade på Eurotrip, en stört bra film men jag somnade efter 5 min och blev väckt när vi skulle åka hem vid halv tre.

Och nu ligger jag här i sängen, nyduschad och utvilad. Skulle behöva träna idag men JAG ORKAR INTE. Som vanligt. Ska till hälsocoachen imorgon och få lite mer inspiration. Måste hitta tillbaka till suget igen. Istället ska jag nog ställa mig och göra en till sats med noblesskakor, de jag gjorde i torsdags har redan tagit slut. Hmm undrar varför (Martin).



En sliten Linnea med ett glas apelsinjucie i handen.

Hemmaplan

Nu är jag hemma efter ett HEMSKT tandläkarbesök. 5 hål, infekterat tandkött, tandsten (a lot!) och plack. smutt.
Kände mig som en av patienterna i en skräckfilm då man ligger där i stolen med en stark lampa som lyser rakt i ögonen och två personer med munskydd och hjälmar (?) hänger sig över en med en massa instrument. Hon avslutade dessutom det underbara besöket med att ta fram en gigantisk nål och tryckte in det i tandköttet (precis in i blåsan där jag har stört ont. Är helt svullen) och sprutade in en massa koksalt. FAN vad ont det gjorde.


Har precis varit på apoteket och köpt en massa saker till munnen, och ska nu sätta mig och jobba. Hörs lite senare!










Den misstänksamma minen är på. Kommer allt detta verkligen att funka?

Missbrukare

Gud vad trött jag är. Har knarkat kaffe och ipren hela morgonen. Kaffe mot tröttheten och ipren mot tandvärken.
Jag var på jobbet 07:40 idag. Då att tänka på att jag bor 1 timme bort, så Mia var minsann chockad när jag snubblade in på kontoret så tidigt.

Om en timme ska jag börja röra mig till tandläkaren (har sån ångest, hatar tandläkaren) och sen ska jag hem då jag är klar där. Tar med mig lite material så att jag kan jobba hemifrån. Sen ska jag sova resten av kvällen! Eventuellt ge mig ut på en joggingtur om jag orkar. Skulle behövas.

Nu måste jag jobba, har en jäkla anståndsblankett som jag måste skicka iväg till skatteverket idag. Ibland så älskar jag verkligen mitt jobb.


                              

Dags för sängen

Åh vad trött jag blir på mig själv, jag brukar alltid köra spinning i en timme på tisdagar men idag så ORKADE jag inte! Åkte istället iväg med Martin och Sebbe och storhandlade, sen har jag suttit hemma och tittat på tv och moffat i mig en liter jordgubbar. gottigottgott

Imorgon ska jag till tandläkaren och tänkte då åka en timme tidigare in till jobbet så att jag inte missar så mycket. Så klockan kommer ringa kvart över sex imorgon bitti, ingen höjdare för världens morgontröttaste person dock.



Träna får jag göra imorgon istället!

TANDVÄRK!!!!

Har fått tid hos tandläkaren imorgon runt lunch. Har haft ont i över en vecka nu, och det blir inte bättre. Har en gigantisk blåsa precis intill tandköttet där en visdomstand är på väg upp. (haha lite för mycket detaljer kanske) Jag dööööör, fyfan vad ont det gör! Går på ipren dygnet runt.

Juste, visumet gick fortare än jag trodde! Redan idag fick jag ett mail om att mitt visum har gått igenom, och går ut den 3 augusti 2011. Jippie!

Nu måste jag rusa, sitter fortfarande på jobbet. Skriver mer när jag kommer hem, CIAO

För det är så det ska va'

Hemma! Har precis tryckt i mig tre bitar av kebabpizzan som fanns kvar sen igår, öste över med en massa sallad för att den skulle kännas lite "nyttigare". Ha-ha

Nu ska jag beställa mitt visum! Det gör man över internet och tar ca 3-5 dagar innan det är klart. Betalar direkt via internet också, smidigt och skönt!

Skriver sen och förklarar hur man gör.

Update

Jag hittade papprena hemma! Det är endast visumunderlaget som kommit från skolan som saknas.



Information från IBS "Att tänka på".



CSN formuläret (dålig bild, men detta finns även på deras hemsida). Det enda man fyller i är namn, adress etc. Sen datumen för de olika terminerna (står på ansökningstillståndet från skolan), vad jag vill ta lån för, hur mycket och hur länge. Jag har t.e.x fyllt i 12 mån CSN försäkring där jag vill ta lån på hela beloppet, även när det gäller studiemedel för skolan och då till maxbeloppet, samt att jag studerar på heltid.



Formuläret där jag accepterar min plats på skolan och vad allt detta innebär.



Ansökningsbekräftelsen från skolan, Martin College.



Möte, pre-departure möte, med IBS en månad innan jag åker.


att rekommendera

Ironiskt nog så satte jag på filmen: "Australia" idag. SE DEN!

Gud vad man längtar till Australien när man ser den, jag vill åka NU!


Viktig information

Här kommer bilder på lite viktiga (tråkiga) papper för att visa hur de ser ut samt hur man fyller i dem. De senaste, t.ex. antagningsbeskedet från skolan, visumunderlaget (även det från skolan) samt formuläret jag skickat in till CSN har jag kvar på jobbet, så jag lägger upp dem imorgon!

OBS! Ett tips är att alltid ta kopior på allt det du skriver under och skickar iväg!!

Här är då papper som startade hela projektet:



Första brevet från IBS (efter att jag hade skickat in min intresseansökan som går att hitta på deras hemsida).



Ansökan till skolan. Bifogade skolbetyg.


Sida 2.



Allergiblankett.



Val av kursstart.



Faktura på 5 000:- för att försäkra mig om min plats på skolan. (dras av på terminsavgiften)


Från IBS ang. information om CSN och även bifogad ansökanblankett om studiemedel till CSN (som ligger på jobbet), samt en bifogad blankett på betalningsvillkoret. Eftersom jag betalar via CSN så valde jag betalningsvillkor 60%40% som IBS rekommenderade.

 

Bekräftelse från CSN att de mottagit min ansökan om studiemedel.

De sista (och viktigaste) papprena lägger jag upp imorgon!

Nu ska jag sova, GOD NATT!

Hur man går till väga

Ett mer detaljerat inlägg angående hur jag gjorde för att komma igång med detta stora projekt (aka flytta till Australien) finns i april "Från A till Ö".

Som jag skriver där handlar allt först och främst om att själv ställa sig frågan: "VAD vill jag göra?". När du väl har kommit på det så brukar resten vara ganska simpelt i jämförelse.

Det jag inte har skrivit om är betyg, kostnader etc. etc. Detta kan skilja sig enormt (!) beroende på vart, vad och hur du vill studera. Precis som i Sverige finns där både bättre och sämre skolor. Oftast brukar priset hamna kring 50 000 kronor per termin. Eller billigare ifall du endast planera att plugga i 2-5 månader. För min del så kostar allt som allt 127 000:-, inkl. boende i 21 veckor mitt i Sydney. Det är alltså 63 500 :- per termin, inkl. boende. Det är ett väldigt bra pris. Nu hoppas jag bara på att boendet är fräscht och skolan bra.... Det får vi se när jag kommer ner ;-) 

Annars när det gäller boendet där nere så kan det vara svårt att hitta en bostad till ett bra pris och läge. Har du otur kan du behöva betala flera tusen i månaden samtidigt som du delar lägenheten med 3-7 stycken andra. Så om möjligheten finns så ordna gärna boende innan du åker ner, åtminstonde för ett tag, via skolan eller organisationen. I detta fall IBS. Det är då alltså inte via Martin College jag har boende (det alternativet finns också) utan IBS. Det verkade bättre för då slipper jag dela kök och badrum med ett tjugotal andra studenter.

Dessutom, vad behöver man ha för betyg? Det beror också på vilka krav skolan ställer, och vilken utbildning du ska gå. När jag tittade runt så var kravet oftast VG i Engelska A eller B. Men att komplettera med ett språktest fungerar också, australien vet att vi svenskar har en bra engelskautbildning och de har även bra erfarenhet av svenska studenter, så utnyttja det! Jag själv har bara G i både Engelska A och B. Men eftersom jag tänkte gå en längre utbildning så tar de hänsyn till att språket utvecklas och har därför som krav endast G i engelska. Däremot om du hade tänkt att gå en kortare kurs så krävs VG.


Oj vilken lång och tråkig text! Ska strax lägga upp bilder på hur antagningsformuläret till skolan ser ut samt andra viktiga papper.


Årets första sommardag

Igår morse så vaknade jag upp hos Cilla och åt lite frukost och tittade på när far och dotter Estberger planterade blommor i solen. Mycket mysigt.

Sen bar det av hemåt och jag låg och solade vid fotbollsplanen tillsammans med Base, Pao och Anna medan killarna spelade fotboll i hettan.

Efter det så handlade vi mat och grillade hemma hos Uffe. Jag gjorde en hemmagjord potatissallad baserad på potatis (såklart), finhackad rödlök, creme fraiche, lite majonäs, citron och bladpersilja, samt salt och peppar. Jäääklar vad god den blev! Sen till det var det marinerad fläskfilé, sallad och tzatsiki. Mums. Har lite kvar i kylen så tänkte ta det till lunch snart...

Dagens planer är att ligga i sängen och slappa och eventuellt ta bilen till Maxi och handla lite.






                

Gårdagen

He-rre-gud säger jag bara. Vilken kväll! Jag gick och la mig kl 8 imorse, är helt förstörd nu men det var det faktiskt värt! Man är bara ung en gång.

Kvällen började med att killarna drog till en pub i solna medan jag och Cilla åkte in till Magenta för att säga hej till några vi kände där. Drack lite drinkar, dansade och pratade med allt och alla. Danne (Cillas bror) kom sedan dit också och bjöd på lite fler drinkar och hade det trevligt.

När Magenta hade stängt så drog vi vidare till White för att festa lite till. Efter ett antal redbull-vodka så är man i gasen! Kom in där, hann vara där en liten stund tills "Roffe" (han raderade alla mina bilder en kväll, en riktig *****!) såg att Danne var med mig och Cilla och tog första bästa chansen och slängde ut honom. Suck.

Så vi gick också ut och mötte upp Danne sen vid Hells och drog hem vid 5-tiden. Men när vi kom hem så var jag och Danne fortfarande så jäkla speedade så vi satte oss i vardagsrummet och kollade på youtube klipp och hade det trevligt. Sen kom även hans kompis runt 7 (!) och gjorde oss sällskap. Slutade då som sagt med att jag hamnade i sängen kl 8 och tvingade mig upp kl 11 för att inte förstöra dagen.

Nu ska jag försöka ta mig härifrån och kolla på killarna när dom spelar fotboll. Att tillägga är att jag har en STÖRD jävla tränignsvärk, helt sjukt. Kan inte gå ner eller upp för trappor.

Vi hörs sen!

Hos Cillen

Har precit ätit en vrålgod middag baserad på "feeling". För att förstå måste man känna familjen Estberger.

Även när det gäller "Hoof" och "dannehään". Internt. Har skrattat ihjäl mig under kvällen som gått.

Nu väntar en utgång efter X antal glas vin, vart vet vi inte riktigt än. Det är jag, Cillen och hennes brorsa samt tre andra killar. Och de är verkligen one-of-a-kind, really! Lär bli en otrolig rolig kväll.

"I don't design clothes, I design dreams." - Ralph Lauren

Nu är jag hemma igen efter ett stenhårt bodypump-pass. Jäklar vad jobbigt det var, är helt tung i hela kroppen nu. 

Igår så fick jag ett mail från Malin på IBS. Först var det en bifogad fil på en officiell inbjudan till pre-departure mötet den 8 juni. Sen var det en studentlista på de studenter som nu är anmälda och intagna fram till i september. Det kommer komma fler sa Malin, men än så länge verkar de flesta åka till Brisbane och plugga. Varför då??? Lugnaste staden i Australien liksom. Som ungdom så tycker man ju att de flesta söker sig till städerna med lite puls i. Men men, några skulle till Sydney också men börjar i september. Så än så länge är jag ensam svensk som via IBS ska börja plugga Event Management i juli.

Jag har fortfarande inte fått något besked från CSN, eller från skolan som skulle skicka mig mitt visumunderlag. CSN är nog så gott som klart eftersom jag har fyllt i den information dom vill ha (du hittar blanketten på csn.se) och skickat dem antagningsbesket från skolan. Så nu ska de väl bara lägga upp en betalningsplan och skicka mig lite information. Så det är bara mitt visum kvar att fixa.

Annars har jag bara lite småsaker kvar att fixa. Köpa resväskor, köpa I-pod touch och packa.

Nu ska jag (försöka) äta lite jordgubbar och sätta på ett Ghost Whisperer avsnitt.

HEJ DÅ




Btw så är Jennifer Love Hewitt min inspirationskälla när det kommer till kläder och sminkning.
(Iallafall i serien..)


When I Look At You

Morrn Morrn!

Vaknade vid halv tio och har legat i sängen och kollat på nyheterna sen dess. Brände mig riktigt ordentligt på en fisksoppa i måndags, och jag har nu fått ett tiotal blåsor på tungan att jag har extremt svårt att äta! Så varje morgon har jag nu druckit en cappucchino shake till frukost. Innehåller alla de mineraler, vitaminer, kolhydrater och protein som man ska få i sig. Inte mer eller mindre. Dessa shakes kommer från Cambridge och är ett jätte bra alternativ om man någon gång inte orkar ställa sig och laga mat. Mättar riktigt bra och man blir väldigt pigg!

Men det är jobbigt att inte kunna äta, för att jag skulle kunna äta tacos igår så var jag tvungen att ta en smärtstillande salva innan. Och knappt ens då gick det. Tycker så synd om mig själv....haha.

Nu ska jag strax slänga på mig träningskläderna och ta bilen ner till simhallen. BODY PUMP! Riktigt bra start på dagen. Sen ska jag hem till min sill (Cilla), och föra lite och sen blir det nog utgång!

Hör av mig sen då jag kommer hem från gymmet. Tänkte skriva ett uppdaterande inlägg om mina förberedelser inför Australien. Mindre än två månader kvar!



Här befann jag mig under kristihimmelsfärd:


Min torsdag

SÄMST uppdatering idag har jag märkt. Sorry! Har varit ute på vift och helt enkelt inte haft tillgång till en dator.

Och vad har hänt idag då? Jo nu ska ni få höra, jag har ju ett sååå spännande liv....

Jag och Sofia tvättade hennes pojkväns bil! (bilder kommer) 

Coolt va? Vi önskade att vi hade haft lite popcorn då vi satt där i bilen. Jag har alltid varit fascinerad av biltvättar.

Innan dess så var vi och spinnade kl 12, och sen åkte vi till ICA Maxi och köpte tacos. Åkte hem till Sofia (Sofias pojkvän) och gjorde mat och kollade på "Flirting with forty" - GRYMT bra film!

Sen har jag varit hemma med min pojkvän och eftersom att jag har namnsdag idag så hade han överraskat mig genom att ha köpt hem en massa gott och gjorde världens godaste pannkaksmiddag.

Och nu är det NATTI NATTI för jag ska upp och köra body pump imorgon kl 12.

GOD NATT


Hachiko

Jag är nog väldigt efter med att se denna film, men jag såg den iallafall igår. Och jag har aldrig någonsin gråtit så mycket till en film som jag gjorde till denna. Jag mådde verkligen riktigt dåligt!

Och varför tipsar jag då om denna film? Jo, för den är så fin. Så lojal. Så djup. Och självklart kärleksfull.




12 maj 2010

Idag är en glad dag! Lycklig dag. Underbar dag!

Först vaknade jag av att solen strålade in i rummet, redan då insåg jag att idag skulle bli en bra dag.

Gjorde mig iordning och åkte till jobbet. Får höra när jag kommer dit att alla tydligen har bestämt att idag skulle vara halvdag. Jag gillar verkligen mina kollegor. Hur underbart är inte det att få höra direkt när man kommer till jobbet på morgonen?!

Gjorde en massa skoj pysseljobb idag, måste göra avstämningar och dokumentera alla mina bolag jag har hand om till den som kommer ta över dem sen då jag sticker iväg.

Nu är jag hemma, kom hem för en timme sen och tack vare SL så timade tunnelbana och buss riktigt bra så jag kom hem 20 min tidigare än vad jag hade tänkt! Mer sånt SL! Däremot var det inte så kul när busshållplatstanten hakade upp sig och sa "Norra Kärrrrdal, Norra Kärrrrrdal, Norra Kärrrrrdal" var och varannan sekund.

Nu: OPERATION STÄDNING! Sen ut och springa.

Fan vad trött jag blir

Det är dagar som dessa då jag bara LÄNGTAR efter att få åka till Australien.

Resultatet

                                     
                      FÖRE                                                                                                             EFTER



Min usla cam gör ju inte håret rättvisa (eller ansiktet, är ruggigt sliten efter jobbet), men jag är ganska tokblond nu faktiskt. Inte så mörkt som det ser ut på bilden. Jag har även klippt upp håret riktigt rejält och dessutom fått en slags sneluggs-variant. Jag är mycket nöjd! Nu är jag redo för sommaren. Om den nu kommer?

En snabbis?

Hann inte blogga igår, kom hem så sent från Linköping. Men gud så mysigt vi hade det där! Så harmonisk.

Så nu är jag riktigt utvilad vilket innebär att påsarna under ögonen är lååångt borta! Dock så ligger min andra halva hemma och är riktigt sjuk, den stackarn. 

Halvdag för min del på jobbet, ska åka till Peter i Hornstull och färga och klippa håret! Till mitt s.k. "sommarhår". Bilder kommer sen.

Sen är det träning med Base som gäller! Börjar verkligen komma i form nu, så himla skönt! Beach 2010 here I come. 

Nej nu måste jag rusa, hörs sen

 


Godmorgon!


Idag bär det av till Linköping. Morgonpigg som jag har blivit så vaknade jag kl 9 och gick ner och handlade dagens frukost! VOILA! Honungsyoughurt med färska jordgubbar och banan samt juice, och sen en macka med lax på (ja, jag vet att det skär sig). Hur gott som helst!

Nu ligger jag i sängen och äter min frukost, kommer snart få lite bråttom då mamma kommer kl 12 och hämtar upp mig. Men allt är packat och klart så det är bara att hoppa in i duschen, fixa håret, sminka mig, sätta på mig kläder. Sen är jag ready to go. Förhoppningsvis så är det jag som kör. Om mamma vågar.






Belgiska jordgubbar, riktigt goda!



Dagens inköp

Blev lite mer shopping än jag hade tänkt mig... Men jag är supernöjd! Hittade en massa fina saker, jag älskar våren!




Vit blus/tunika från Vila. 299 :-



Ballerinas (supersköna!!) från Dinsko, 299 :-



Armband från HM 70 :-. Halsband från Glitter, 80 :-




Leggings från Bikbok, 149 :-



Lös skjorta från Salt, 150 :-



Tajt, randig tröja/klänning från Salt, 200 :- 



Baslinne från Vila, 149 :-



Halsband från Glitter, 80 :-



Ribbat linne från HM, 99 :-



Kjol från HM, 99 :-



Lancome solpuder, 380 :-




Jätte söt klänning med perfekt läng från Vila, 299:-

Dötid

Sitter hemma med ytterkläderna på och väntar på att Base ska bli klar på salongen där hon fixar sina ögonbryn.

Passar på att lägga upp en dagens outfit sålänge:



Skinnjacka - Gammal
Chinos - Gina Tricot
Väst - Gammal
Linne: Gina Tricot
Bruna moccastövlar - Ripani
Halsband- Present

FREDAG!

Gud vad snabbt veckorna går! Freeedag, gud så skönt.

Jag och Mia ska fira detta genom att ta alla pantburkar och flaskor som finns på kontoret och gå och panta dem. Och sen ska vi bjuda oss själva på fredagsgodis, för det är vi värda. Och med tanke på att vi har burkar för flera hundra så lär det bli en hel del godis...

Ikväll är det fredagsmys med bästa Base! Vi ska mötas upp runt halv fem och åka och VÅRSHOPPA! tjoho. Men det är ganska tomt i plånboken med tanke på att jag ska klippa och färga håret på måndag så jag får försöka fynda så mycket som möjligt till en billig peng helt enkelt. Sen ska vi äta tacos och kolla på film, perfekt fredagsnöje!

Bilder kommer att tas, titta in lite senare och se vad vi har fyndat!

CIAO


Hjälp

Vet ni vad jag precis kom på? Jag slutar på mitt jobb om 5 veckor. F-E-M VECKOR!
Det är helt sjukt.


Jag sitter i kö

Telefonkö alltså. Beräknad väntetid: 15 min. Till SEB banken. blä. 

UPDATE: Jag kom fram till SEB, de bad mig ringa till Swedbank för reklamation. Satt återigen i kö i 15 min, svaret jag fick var att jag skulle ringa TILLBAKA till SEB för det är endast de som kan göra denna reklamation. Jaha. Ringde tillbaka, satt i kö igen, och efter att ha blivit kopplad lite hit och dit så får jag svaret att Malin på SEB Leasing & Factoring har GÅTT FÖR DAGEN! Blir tokig.

Idag ska jag träna! Spinning kl 19:00 med Base. Hur skönt? JÄTTESKÖNT! 

Har gått ner nästan 8 kg på 6 veckor! Nu har jag lika mycket kvar innan jag är nöjd. Jag ska ha nått mitt mål innan jag åker till down under, och än så länge är jag på god väg att klara det. Är så stolt över mig själv! 

Hittade precis den perfekta weekendbagen! Den bara MÅSTE jag ha! Får bli efter nästa löning...

 

Sanqvist Meryl - 1 000:-


Dagens jag-vill-ha-lista

Något jag har ont om för tillfället är basplagg! Så detta ska förhoppningsvis inskaffas inom en snart framtid.



cable knit sweater skin

I know, I'm a copycat men jag gillar verkligen den här tröjan från weekday.



hook n eye singlet white


Måste köpa nya, fräscha baslinnen! Denna är från weekday.







Skor, I love shoes! Det är det bästa med vår/sommar, man kan köpa billiga men samtigt många (!) stört snygga skor! Dessa är från scorett. Älskar hur snyggt de formar foten.




Åh, tänk att få springa runt på stränderna i Aussie med dessa shorts på sig och en tunn vit blus över tillsammans med ett par coola flipflops. I can't wait.





Denna skjorta från Gina Tricot lär väl alla springa runt med i sommar, men tur för mig att jag inte är här då! För jag gillar'n.



BRB


Spöregn

Min pojkvän var gullig och ringde och frågade om jag ville ha något från ICA. Vi har nämligen ingen mat alls hemma. Så jag gick ner och mötte honom, och vad händer då? Jo, det börjar spöregna, hagla, blixtra och ÅSKA!

Visst kan det vara mysigt om man sitter inne i en välstädad lägenhet med en massa tända ljus och titta på en bra film samtidigt som regnet smattrar mot fönstret och det dundrar av åskan där ute. Men när man är DÄR UTE, då är det minsann inte lika mysigt längre. Är helt sjöblöt nu. Vill inte ens ta en bild på mig själv för jag ser ut (och luktar) som en blandning av en blöt smutsig hund och Samantha i The Ring.

Åh jag är så HUNGRIG! Så nu ska vi laga mat och sen sätta oss framför TV:n och mysa.

Juste! Igår så skickade jag in mina CSN papper, så strax kommer mitt finansiella lån inför Australien vara klart! Då är jag ready to go, tjoho. 9 veckor kvar.

En helt vanlig onsdag

Kul dag på jobbet. Faktiskt. Allt tråkigt börjar släppa nu. Avstämningarna stämmer ÄNTLIGEN (någorlunda iallafall), har ordning och reda i mina miljoner fack och jag har äntligen lärt mig att prata i telefon. Den är faktiskt inte farlig. (I början tyckte jag det var så läskigt när kunderna ringde, speciellt när många av kunderna pratar engelska! Huh)

Skulle egentligen ha åkt hem till min sill ikväll men hon hade en massa kompletteringsprov så vi får ha middag nästa vecka istället. Tråkigt :( Jag saknar ju dig!

Så nu sitter jag på jobbet och funderar över vad jag ska göra härnäst. Träna igen kanske? Städa? (alla vet vid det här laget att det ändå aldrig blir av, men man kan ju alltid hoppas) Eller sätta sig framför tv:n med min favoritbox och ta en kopp té, jordgubbar (!!!!) och måla naglarna och locka håret? Sistnämnda it is. Kanske hinner med ett träningspass också, skulle vara skönt..

Gud vad jag babblar på. Lägger upp lite bilder senare så blir det (förhoppningsvis) lite roligare att titta in här.

CIAO



Reflections

Helt slut efter puls spinningen. Måste måste mååååste verkligen städa här hemma, men jag ORKAR INTE!

Spinningen gick iallafall bra, var där tillsammans med Base. Imorgon är det middag hos Cilla och på fredag bestämde jag och Base att vi ska vårshoppa och sedan äta tacos och prata om allt mellan himmel och jord. YEY!

I helgen åker jag till Linköping för att hälsa på min kusin, ska bli skönt att komma iväg (igen). Har inte varit där nere på flera år.

Nu: Duschen!




En trött Linnea



Hej hopp

Nu är det strax dags för spinning!

Men innan dess ska jag lägga mig bredvid min pojkvän som ligger och sussar så sött och mysa. Fann honom så när jag kom hem.

Kolmården 1-2 maj


Haha, schnygging.








Något spänd...



Detta ser man inte var dag i en svensk miljö..




Trafikpolisen!












Delfin i ögat




En stående säl




I linbanan (jag är extremt höjdrädd, därav "jagförsökersesåsnyggutsommöjligtsåattdetintesynsattjagärlivrädd-minen..)








PUSS!


Jag älskar dig







Pinne!






Haha, så himla söt.








Åby krog!



Frukost!



MUMS!







Havsutsikt

















Home sweet home

HEMMA!

Gud vilken underbar helg vi har haft! Åkte iväg igår morse, stannade till i Södertälje för att äta och kolla på telefon till Martin. Köpte även Melodifestival-skivan som fick snurra runt hela vägen till Kolmården! Martin höll på att bli tokig, haha.

Körde dock lite vilse... Körde av en avfart för sent, och där stod det minsann inga skyltar alls till Kolmården. Så det var bara ta sig tillbaka till E4 mot Stockholm och åka tillbaka. Då jag väl hade kört av rätt avfart så körde jag åt vänster. Helt fel. Skulle ha sväng åt höger. Men det fanns ju inga förbaskade skyltar!! Så när jag hade kört åt vänster i jaa...15 min? Så insåg jag att jag var tvungen att vända. Martin satt och halvsov i bilen så honom var jag tvungen att väcka, tillslut hittade vi iallafall en skylt mot Kolmården Zoo!

Då vi kom fram så checkade vi först in, sen tog vi en promenad runt på Zoo't. Jag hade som sagt aldrig varit där, så jag var som ett litet barn och skrek: "Titta Martin, EN ELEFANT!! FAN VAD COOLT! Nääää guuuuud såå sööööt, titta Martin, titta!!" Jag tror han skämdes lite..

Klockan fem hade jag min ansiktsbehandling. Riktigt, riktigt skönt! Fick nackmassage vilket vad guld värt, hade massa knutar vid nacken. Införskaffade mig en bra nattcreme samt ansiktsvatten i samma serie; "Terre-Eart Erde-Tierra". Passade min hy perfekt!

När jag sedan var klar där efter 90 (!) min så gjorde vi oss iordning för middag. Då Vildmarkshotellet har en barnfamilj-stämpel så valde vi att ta bilen och äta någon annanstans. Efter en massa snurrande och kartläsning hittade vi tillslut fram till Åbys krog. Vilket kap, det var hur mysigt som helst! Jag åt skaldjurspasta medan Martin högg in på en Tutti-frutti pizza (typ som Hawaii). Vi hade det så trevligt, satt och pratade om allt mellan himmel och jord. Kvalitéts tid på hög nivå! Sen åkte vi hem på världens finaste väg, precis längst vattnet med en underbar solnedgång. Romantiskt.

Imorse åt vi en god hotellfrukost, med plättar och allt! Sen var det Safari som stod på schemat. Martin körde och jag fotade som en idiot. En supersöt giraffunge stoppade varje bil som skulle köra förbi och stirrade på den som körde, haha. Han hade skitkul, sprang runt och larvade sig.

Sen kollade vi på delfinshowen, WOW säger jag bara. Vilka intelligenta djur! Fick dock inga bra bilder därifrån, systemkameran dog pg.a. batteribrist (suck), men fick några med digitalkameran. Sen gick vi i akvariet och kollade på en kille som simmade med hajarna, och så klappade vi på några rockor.

Och nu sitter jag här! Ska strax duscha och sedan städa undan lite... kanske. Om jag orkar.

Bildregn kommer alldeles strax, så kika in om en liten stund!

Godmorgon!

Upp och hoppa!

Jag är pigg som en mört (har aldrig riktigt förstått det uttrycket..). Vaknade av mig själv 08:25, hoppade in i duschen och var kvar där inne en lååång stund. Varmt och skönt. Och nu sitter jag här. Har ätit knäckebröd med lax, keso och paprika, MUMS! Och ett glas jucie till det. Har även hunnit ta lite fjantiga bilder, de ni!

Igår kväll så var vi som sagt hos Martins pappa och åt middag. Sen blev vi kvar där och tittade på Avatar som dom precis hade köpt hem. Både jag och Martin somnade i princip över varandra i en minimalisk soffa. Så när vi kom hem var det bums i säng.

Nu ska jag försöka föna håret med en fön som glappar. Hmm. Har lite brådis nu, vi hörs imorgon kväll!

 




RSS 2.0