Det är valborg idag!

TJA

Blir ett kort inlägg, har lite bråttom. Ska till Martins pappa på middag, sen enventuellt gå ut och titta på någon brasa. Får se om vi tittar förbi hos Mange, blir en kortis isåfall för vi ska ju upp tidigt imorgon. Och jag ska köra. Så det blir no alcohol och tidigt i säng för min del. Martin den slappisen kan ju sova i bilen.

Herregud, har ju helt glömt bort att packa. Systemkameran ska med, dock inte datorn så det blir dåligt med uppdatering i helgen. Vad behöver man mer? Blir man blöt under delfinshowen? Extra kläder?

Nåja, nu måste jag gå!

Btw, ligger det åska i luften? Har stört ont i huvudet.

"Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar." - Nalle Puh

Fjärilar i magen

Det börjar kännas i magen nu. Om två månader flyttar jag. Till australien. Down under. På andra sidan jordklotet. 27 timmars flygtid bort. Helt själv. I ett helt år. 

Det slog mig helt plötsligt hur många personer det är som är kvar här, när jag är där. Hur många personer jag kommer sakna ihjäl mig efter. Min älskling, sambo & pojkvän Martin. Mamma. Pappa. Christer. Lillebror David. Cilla. Base. Angelica, min älskade Angelica, hur ska jag kunna lämna dig?. Frejsin. Fritjof. Alla på kontoret som jag har haft så fruktansvärt roligt med. Snacka om att det kommer rulla massvis med tårar (ville skriva krokodiltårar men det betyder tydligen "falska tårar". Kunde ju ha blivit lite missvisande) på Arlanda den 8 juli. 


Hur ska det här gå?

Fick precis mail från Malin, IBS. Hon informerade mig om att jag kommer börja som ensam svensk på Event Management i juli. Oh lord. Det kommer tydligen komma ner några andra studenter i september, vilket jag hurrar för. Men tre månader, som ensam svensk? Hjälp.

Jobb

Det går åt någonstans där det är väldigt väldigt varmt. Programmet skiter sig och lägger bokföringen lite där den själv vill. TACK, TUSEN TACK! grr.

Mia är ledig idag. (= tyst på kontoret= tråkigt).

Men imorgon är det halvdag, sen ska jag och pojkvännen till KOLMÅRDEN! Jag har aldrig varit där så jag fick det i födelsedagspresent. Åker lördag morgon (jag kör!!) och kommer hem söndag em. Har bokat in en djup ansiktsbehandling på 90 min, vi kommer bo på Vildmarkshotellet och åka safari och annat skoj. Ska bli så roligt!

Idag är det storrensning i källaren, roligt värre. Mina hörlurar har dessutom gått sönder.

Nej usch vad pessimistisk jag är. Vi hörs sen så ska jag försöka muntra upp mig själv tills dess.






Svit 501 mot Bråviken


Jag älskar dig





















Längtar till vår lilla utflykt i helgen. Du och jag. Jag och du. Det är så det ska vara.


Bildregn

Har extremt tråkigt. Städningen orkade jag inte ta itu med. Och Martin jobbar över. Så det blir ett väldigt simpelt bildregn:




Haha. Jag och min granne Petra (eller f.d...) Saknar dig!



Egoboost. Innan någon utgång någongång.


Egoboost #2. En bra dag.


Jag älskar dig. Behöver jag säga mer? Du är underbar. Du är stark. Du klarar det här.


10 veckor kvar...

Vilken seg dag! Är så himla trött, skulle kunna somna på skrivbordet utan problem.

Det enda roliga som hände idag var att jag gav fel nummer till Mia's kund som ringde och sökte henne. Jag skulle ge honom hennes mobilnummer, så jag kollade upp det i mobilen och gav det till honom. När Mia sen kom tillbaka efter 15 min så sa jag att Peter hade sökt henne och skulle ringa henne på hennes mobil. Men han hade inte gjort den än. Så då sa jag: "Mia, visst slutar ditt nummer på 001?" Mia såg lite fundersam (dum) ut och sa: "Njaae jag vet inte. Nej det tror jag inte" Varav jag slänger ur mig: HA! Kan du inte ditt egna mobilnummer!?

Men jag kollar i min telefon för säkerhets skull, och då har jag gett Peter Mikas nummer. Mika är en väääldigt gammal kollokompis och låg precis under Mia i telefonboken. Då fick sig Mia ett gott skratt. Varav Peter ringer till kontoret (igen) och säger att Mika var ju en trevlig prick, men hon kunde inte riktigt ge honom den information han ville ha.

Mycket märkligt.

Nåja, snart ska jag åka hem och STORSTÄDA. Det ser för hemskt ut hemma. Skulle vilja ge mig ut och springa men har tappat rösten helt så det är nog ingen bra idé.

BACK TO WORK



-

Och inkomstdeklarationen är här med klar! 3 200:- i skatteåterbäring tackar man inte nej till. 


Girls just wanna have fun

hej hej hallå

God morgon på er alla.

Lite dålig uppdatering på senaste tiden, jag ber om ursäkt för detta. Anledningen är den att jag har farit runt som en vante överallt och varit stressad över uppkörningen, men nu är jag här igen!

Igår kväll då. Stefan fyllde 20 så det blev rejält med partaj! Först en utsökt middag ute, sen började festen hemma hos mig och Martin. Kom lagom mycket folk, rätt folk också är värt att tillägga. Riktigt kul hade vi! (iallafall jag) Drack goda drinkar och lyssnade på Rasmus som sjöng och Sebbe som spelade gitarr. Bilder kommer! 

Vi pratade och drack och hade ytterst trevligt. Men att prata och lyssna på väldigt hög musik samtidigt är ingen bra kombination märkte jag. Förstörde rösten helt, idag kan jag knappt prata. Och när jag väl försöker så värker det i hela halsen. Aj. Men det är väl resutlatet av en lyckad kväll.

I morse (klockan ett) blev jag väckt av mamma som ringde och sa att hon skulle hämta oss om ca 15 min.
P-A-N-I-K! Kastade mig upp ur sängen och packade ihop det nödvändigaste, försökte väcka Martin men det var helt hopplöst. Waste of time. Jag stod och skrek (notera att jag dessutom inte hade någon röst kvar) så gott jag kunde, jag hoppade i sängen, jag skakade om honom, nöp honom i armen (?) men han vaknade ändå inte! Jag trodde nästan att han var död. Sen lagom tills mamma var utanför så vaknade han och ville mysa. Jahapp. Perfect timing. Han är som ett litet barn på mornarna. Helt bekymmerlös.

Jag fick ur honom att han skulle duscha och komma lite senare iallafall. Jag skulle ju kunna hämta honom (JAG HAR JU KÖRTKORT NU, TJOHOO) men det känns helt idiotiskt. Bilen får stå tills imorgon istället.

Ikväll ska vi vara barnvakter (kom på att jag glömde berätta det) åt min lillebror. Det innebär filmmaraton, massa godis och chips, läsk, god middag (kyckling, potatis, sallad och tzatziki), filtar, kuddar och mjukiskläder! M-Y-S

Lägger upp bilder lite senare, så kom tillbaka runt fem snåret. Måste betala en massa tråkiga räkningar nu.

CIAO


JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

FYFAN VAD SKÖNT!

ÄÄÄÄÄntligen har jag fått mitt jäkla körkort! Tredje gången gillt sägs det ju. Och det handlar i princip BARA om personkemi. Så himla sjukt.

Nej nu måste jag jobba, men gud vad glad jag är!! Det här gjorde min fredag, min helg, min sommar, MITT LIV!


JAG VILL INTE!

Det är inte sant. Jag har blivit sjuk. IGEN! Somnade kl åtta igår och sov till nio nu på morgonen. Trodde bara att jag var utmattad och att det var därför jag var hängig. Nej nej. Febern hade stigit under natten som bara den och nu har jag dessutom ont i huvudet och halsen. Någon som har tips på någon bra bli-frisk-kur??

Måste lägga ifrån mig datorn nu, är så trött. Ska vila lite till, hörs sen.



It can only get better

F*N VAD TRÖTT JAG ÄR! Börjar nog dessutom bli sjuk, har ont i halsen och känner mig riktigt hängig. Ska nog gå och lägga mig i sängen. Suck. Jag som ville ut och springa idag.

Tog djurgårdsfärjan med Mia under lunchen idag. Åt en varsin supergod sallad på båten, och sedan gick vi till hennes lägenhet som är under renovering. Men jäklar vad fint där kommer bli, eget torn och allt.


Nu tänkte jag steka lite kyckling och göra en god sallad till det. Så länge får ni njuta av ett litet bildregn från matchen igår:
















Ladies night

HEMMA!

Blev en lite galen kväll igår. Först var vi hos Angelica och hade tjejkväll, sedan drog vi ut. På tunnelbanan splittrades vi (tyvärr) och jag mötte upp Cilla på T-centralen medan de andra  tjejerna drog vidare till söder.

Tanken var att jag och Cilla skulle ha en lugn kväll. Vi är båda panka, så vi sa: "En öl. Bara EN öl, okej?!"
Och det höll vi faktiskt ganska bra, jag ska ut och köra idag så kunde inte ha en alltför hård kväll. Men sen när jag tänkte ta nattbussen runt ett så fick jag Cilla's klassiska hundögon på mig. "Snäääälla, en liiiten stund till bara. Sov hos mig, du får skjuts hem imorgon bitti!" Erbjudandet var för bra för att stå emot. Så jag sa okej, men bara EN timme till.

Halv fem var vi i säng. SUCK! Men vi sov ut precis lagom och åt en stor frukost, så jag känner mig som en normal människa nu. Som tur är, för om 20 min kommer jag befinna mig bakom ratten.

Har precis varit på killarnas match, som dom vann! Har fotat som en galning (700 bilder) och tänkte sätta mig och gå igenom dem nu. 

Hörs sen! / L 

Full rulle

Har varit med pojken på Ikea och handlat en massa nödvändigt krafs, inkl. en grön heltäckningsmatta ut till balkongen! Skitsnyggt!

Storstädning på G, diskat och fixat hur mycket som helst. Nu är det dags att bege sig till Angelica på andra sidan stan för en fika/middag, sen möter jag förhoppningsvis upp Cilla lite senare och tar en öl på magenta. Syns vi där?


Nej nu har jag riktigt bråttom, BYE!

En tankeställare

Det blev Flickan från ovan ikväll. Oj oj oj. Vilken film. Många skulle nog säga att den är seg, men den är så jäkla djup. Grät i princip från början till slut, den är så hemsk!



Nu ska vi hoppa i säng och titta på vampire diaries!
GOD NATT

 


!!!!!!!!

JAG ÄR SÅ HIMLA GLAD!!! Har fått ett jätte bra erbjudande idag, kan inte berätta än vad det innebär men det är verkligen en lättnad för mig!

got to go

@ work

Haha. Ett gott skratt förlänger livet sägs det.

Jag och Mia skulle bära ner ca 50 st pärmar till Bring Express. Säger bara en sak; TUNGT! Och vi fastnade riktigt ordentligt på vägen ner när vi skulle hjälpas åt....

Nåja, nog om det. Vill inte skämma ut mig mer än vad jag redan har gjort, ha ha. 

Lugn dag, har kommit ikapp med det mesta av jobbet. Har istället fått göra s.k. "skitgöra", pg.a. att jag är plutt förstås.

Ikväll är det BIO! Ska bli så mysigt, det var länge sedan jag och Martin hade tid för varandra. Är inte han upptagen så är jag det. Vi ska i alla fall gå och se En galen natt, tror jag. Eller så blir det Flickan från ovan.
Jag har läst den boken och den var riktigt gripande, filmen verkar vara ännu bättre för en gångs skull!

Hörs lite senare, ska köra hem från jobbet. Håll tummarna för mig att jag inte (nästan) krockar med en långtradare igen!

                                            


<3

popcorn, té, ghost whisperer och ett nystädat vardagsrum. me like.



(Förlåt Sofia, jag höll mig inte till vårat löfte...)

Delad mitt itu

Jag vill åka nu nu nu. NU! Fast samtidigt inte. Vill ju inte åka ifrån alla som jag kommer sakna så mycket.
Suck. Och det är så himla stökigt här hemma. Men jag orkar inte städa. Jag orkar inte ens gå och ta bort sminket just nu. Herregud vilka i-landsproblem. Det är inte lätt när det är svårt.

Nu ska jag tänka om. Imorgon ska jag eventuellt träffa min nära vän S.B. Har saknat henne så mycket! Det var ju en hel vecka sen vi sågs sist! På fredag blir det bio med pojkvännen, han har äntligen gått med på att se en tjejfilm! (dock så säger dom i trailern att det är en tjejfilm....med action. Hm.)

På lördag ska jag och Martin gå ut på morgonpromenad med Grappa, Sebbes hund. MYS! Sen ska vi hänga på låset till IKEA, orkar inte med allt folk senare på eftermiddagen. Jag ska storstäda hemmet, Martin ska slänga skräp på tippen och sen ska jag fota på hans fotbollsmatch. Håller tummarna för fint väder!

Och söndag då? Tänkte kanske catcha up med en gammal vän, länge sedan sen vi sågs! Kl fem har Martin match igen, och jag har dyrt och heligt lovat att fota. Igen. 

Massa planer, I LOVE IT!  

                      

Och vad har hänt idag då?

Jo. Jag var riktigt nära på att krocka med en långtradare på motorvägen. Alltså riktigt nära. Sen höll jag på att köra in i en centrifug i rondellen. Och för att undvika detta svängde jag liiite för mycket till vänster, och då höll jag istället på att krocka med en jäkla bil som låg där. Vart kom han ifrån??

Härlig start på dagen. Sen jobb jobb jobb och mera jobb. Hem, byta om och sen SPINNING! Så jäkla skönt, det gjorde min dag. Nu är jag sådär härligt utmattad, har ätit en riktigt god middag och ska precis skutta in i duschen.

Sen, SOVA!

Natti natti


En helt vanlig måndag

Busy day. Var grinig fram till lunch, precis som vanligt. Det är ju måndag?! Deppmode. Hade s-t-ö-r-t mycket att göra på jobbet, men hann med det viktigaste.

Tog en promenad vid slussen med kollegan Mia, vad hur skönt som helst.  Åkte bussen hem och gick och handlade, hämtade ut mina reseprylar som kom idag också. Disk, tvätt och laga mat. Oh lord...

Sitter nu med Martin och kollar på 2 ½ men med tända ljus, funderar på att gå och göra lite popcorn...
Det är ju måndag.

87 dagar kvar.

 

Jag just nu; uttråkad.

God Natt

Sitter hemma helt själv och nördar mig framför datorn. Väntar på att min kära sambo ska komma hem. Grabbkväll i all ära, men nu börjar jag få riktigt tråkigt... 

Skulle behöva gå och lägga mig men jag måste duscha och föna håret, borsta tänderna, förbereda inför tvätten imorgon, DISKA (finns inga rena gafflar kvar....), lägga fram saker till imorgon etc etc.

Vilket gigantiskt projekt det utvecklades till... Nope, jag sitter kvar här och drömmer mig bort till en av mina underbaraste dagar i mitt liv istället:




Ska man skratta eller gråta?

Varför? Varför? VARFÖR? Varför just JAG?

Snacka om att man blev marked for the night, vaktjäveln hade bestämt sig. HON ska inte få ha kul ikväll.

Men tji fick han, nog hade vi kul ändå. Riktigt kul faktiskt.

Skulle gärna lägga upp lite bilder från gårdagens bravader, men alla är RADERADE.


Från A till Ö

Är du en av många ungdomar som funderar på att sticka iväg utomlands och leva loppan? BRA - keep that thought!

Det finns både för- och nackdelar med att slita upp rötterna från det bekväma hemmet och ge sig ut i stora vida världen. För det första får du lära dig att klara dig helt själv (vilket både kan vara positivt och negativt beroende på vad man är för typ av person), sen kommer du lära känna massa nya människor och skapa ett internationellt kontaktnät som kommer gynna dig hela livet. Du kommer utvecklas språkmässigt och skapa en tillit till dig själv och lära känna dig själv på ett helt annat sätt. Hur mycket bestämmer du, bäst (och läskigast!) av allt är om man åker helt själv.
 




Mitt första steg var att först och främst bestämma mig för vart jag ville åka. Nästa steg var att fundera ut vad jag vill få ut av resan. Studera, backpacking, jobba?

När jag då hade bestämt mig för att åka till Australien för att plugga så började jag kolla i olika kataloger och internet för att se vad utbudet bestod av. Vilken organisation var bäst? Vilken utbildning passade in på just mig?

Efter mycket om och men så valde jag som sagt IBS. Jag och Malin hade mailkontakt under en lång period innan jag slutligen bestämde mig. Det som var så bra med just detta alternativ var för att boendet var inkluderat i terminsavgiften i 21 veckor, mitt i centrala Sydney.

Sedan fick jag skicka in en ansökan till IBS och betala en avgift på 2 000 :- för att de skulle hjälpa mig med allt det praktiska. Jag hade inte en aning om vad som behövs fixas inför en sådan här resa! Jag fick då tillbaka en bunt med papper som jag skulle fylla i: ansökan till skolan, vilket utbildning, hur länge, vilken skolstart och hur jag ville lägga upp betalningen.

Allt detta fyllde jag i och skickade tillbaka i början på februari, och i torsdags (!) fick jag svar från skolan. Det gäller att vara ute i god tid, det tar längre tid än man tror. Under denna tid så gjorde jag en "att-göra-lista" (supertöntigt, jag vet. men det får en att inse hur mycket det är att förbereda). Jag kollat på flygbiljetter, och hittade det bästa alternativet via www.rcg.se. Jag kommer åka via London och sen direkt ner till Sydney. Jag har sagt upp mitt abonnemang, kollat på reseföräkringar (t.ex. Europeiska reseförsäkringar) för det måste man ordna själv, annars får man betala maaaaassor med pengar om man hamnar på sjukhus, och öppnat ett konto och VISA-kort hos Skandiabanken. Varför just Skandiabanken beror på att de har 0 :- i uttagsavgift i hela världen, istället för 30 :- som de flesta andra VISA-kort brukar ha.

Det är ungefär där jag är nu. Nästa steg är att skicka in papper till CSN (vilka papper osv. kommer jag få från IBS), och sen lite andra småsaker som adressändring, köpa I-pod, köpa smarta resväskor etc.

Ja, listan kan göras lång. Men som jag har sagt förut, det gäller att vara ute i god tid! Resultatet kommer bli så mycket bättre då.

Nu ska jag hem till min älskade Cilla och äta middag!

Ciao

Nya inköp

Jag är en riktig nörd när det gäller att hålla ordning och reda. Jag vill gärna ha smarta, snygga förvaringsmöjligheter. Därför klickade jag hem denna smarta pass/biljett/rese-plånbok samt en vacuumpåse (så att man får plats med mer..) från Strandlins:


              Klicka för att stänga detta fönster




12 veckor, 5 dagar, 1 timme & 38 minuter.....

Då har nedräkningen satt igång.

Om 89 dagar är det dags. Den 8 juli kl 15:15 lyfter planet från Arlanda till Sydney. Enkel biljett.

För er som inte vet så ska jag bege mig till down under för att studera Event Management på Martin College i 45 veckor. Start 12 juli 2010.

Min dröm har länge varit att få flytta utomlands under en längre period, främst för att utveckla mina språkkunskaper i engelska, men också för att byta miljö. Att komma till ett nytt land, helt själv, med ny kultur, nytt språk och nya människor är det som får adrenalinet att pumpa runt i min kropp som mest. Nu ska det ÄNTLIGEN bli av! Och jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv...

För att få min dröm att gå i uppfyllelse har jag fått massor med hjälp från Malin Gabrielson, som jobbar på organisationen IBS (www.ibs-education.com). Så ni som funderar på att sticka iväg några månader, ett år eller till och med längre så kan jag med gott samvete råda er att ta kontakt med IBS. Malin har med en positiv attityd och smittande engagemang tålmodigt ställt upp i ur och skur och svarat på alla mina triljoner frågor. För inför en sådan här resa krävs det god planering. Jag började redan i september.

Under min väntan tills planet lyfter så kommer jag dela med mig av goda råd och tips och hur hela förloppet ser ut när man gör sådana här stora resor. Ställ gärna massa frågor! Jag har lagt ner mitt hjärta och själ för att min resa ska bli så bra som möjligt, och svarar mer än gärna på era funderingar.


/ Linnea Strand

 


RSS 2.0