Inte långt kvar...

Torsdag kvälll här i Sydney. Onsdagen tillbringades med Johanna framför tvn. Vi hade svenskt lösgodis, jordgubbar och en massa annat gott Johanna precis hade inhandlat tidigare under dagen (när jag sov...). Vi har precis kommit på On Demand, bästa systemet i världen! Vi har Foxtel (samma sak som boxer, typ, fast snäppet bättre), där man kan spela in, pausa och spola tillbaka det som visas på tv. Och så finns det då On Demand, där kan man snabbt beställa hem en valfri film som finns att hyra för ynka 5 dollar.

Vi såg först på Narnia #2, följt av den senaste Harry Potter filmen. Vi släckte ner i lägenheten, drog för persiennerna (det regnade dessutom ute, perfekt) och hämtade kudde och täcke och kröp ner i varsin soffa. ÅÅÅH vad jag njöt!

Idag var det skola i 5 timmar, jag läser nu mina två sista ämnen. Tjoho. Jag har Provide On-site Event Management Services och Event Project. On-site har jag ensam med Deborah, ganska skönt faktiskt. Fick himla mycket gjort idag. Projektet sätter igång på tisdag med resten av gänget. Den 27 maj slutar jag skolan! Och 3:e juni blir det graduation, jag lääängtar!


Tack världens bästa mamma!


Vilken värdelös skitdag!

Dagen började med att jag först vaknade upp klockan tre. Sen klockan halv fem. Sen halv sex. Sen klockan sju. Ja ni fattar, jag fick knappt en blund!

Hade planerat att tvätta idag, så jag förbereder tvätten och fixar lite och tittar ut. Vad ser jag? Det SPÖregnar. IDAG IGEN! Men så tänkte jag att jag är ju hemma imorgon också, förhoppningsvis är det bättre väder då eller så skiner det upp senare på eftermiddagen.

Jag tar istället en promenad upp till köpcentret för att äntligen få hämta ut mitt efterlängtade paket som mamma skickat. SVENSKT LÖSGODIS! Kom redan förra torsdagen, men pg.a. alla dessa jäkla helgdagar så har postoffice varit stängt. Clayton sa att idag är det iallafall öppet! Lätt på foten och med bra musik i öronen skuttade jag upp till köpcentret. För att se att postoffice var stängt. Dagen förstörd. Nu kan det inte bli värre.

Johorru, lyssna på det här. Jag kommer hem och inser att mitt enda bankkort som jag har är borta. Puts väck. Jag måste ha slängt det i soporna, för det var i mitt rum igår innan jag storstädade. Springer ut till sopstationen utan för vår lägenhet, Johanna gick nämligen ut med soporna igår kväll. Självklart hade sopbilen varit där på morgonen och hämtat allt. Säkert därför jag inte fick någon sömn dessutom.

Panikade lite och insåg att jag endast har 40 dollar i kontanter och det finns ingen möjlighet för mig att ta ut pengar. Pengar som jag inte ens har. Men lönen ramlar in om två dagar, hur tusan ska jag då få ut den? Efter en dags fundering så beslutade jag för att föra över pengarna när dom kommer till Johannas svenska konto och ta ut dom därifrån. Beställde ett nytt kort via internet, och vips så var problemet löst.

Ser sen dessutom att molnen har spruckit upp och solen tittar fram. Jippie, jag kan tvätta! Sätter igång tvätten och den är igång i ca 45 min. Då börjar det spöregna igen. Awesome. Mina lakan var i tvättmaskinen, så jag kommer få sova utan lakan ikväll. Jätte skoj. Verkligen min tur.

Jag hänger ut tvätten och inser dessutom att den inte ens är ordentligt genomsköjld! Det fanns fortfarande rester av tvättmedlet kvar på vissa delar, och dessutom massa rosa ludd från en nyköpt tröja. Nybörjarmisstag. Skärpning Linnea.
Inser att jag måste tvätta om hälften av allt det jag nyss har tvättat i 76 minuter.

The final thing är att jag hade planerat att göra en god köttfärssås med sallad till middag ikväll. Jag har för mig att jag såg lite salladsblad i kylen och köttfärs i frysen. Nope, det enda jag har är köttfärs. Inga tillbehör what so ever, inte ens tomatsås!

Mitt humör är verkligen i botten nu och jag sa nyss väldigt bestämt till Clayton att idag så skiter jag fullständigt i min diet och vi ska minsann beställa pizza. End of discussion.

Han mumlade något försiktigt om att jag gärna fick säga till när jag ville beställa så skulle han ta fram numret.

Stackarn. Det är inte lätt att vara kille ibland.


Randwick Racecourse

Drog ju iväg för att titta på galopptävlingarna i Randwick i lördags. Jäklar vad kul det var! Riktig rolig upplevelse. Dock så regnade det lite till och från, men inte visade vi några sura miner för det. Vi lyckades på ett bord och några stolar under ett parasoll, precis i närheten av mål. Satsade lite pengar på några av hästarna också, bara för skojs skull. Hur det gick? Min häst gick i mål utan jockey.

Men ni vet vad man säger: Om man har otur i spel så har man tur i kärlek. Eller hur det nu går. Vi får väl hålla tummarna för att det stämmer.

Efter alla 8 racen så drog vi oss till Kingsford och åt på världens godaste Thai restaurang! Beställde in en maaasssa olika rätter och delade på. Sen vidare därifrån till The Clocks Hotel. Har aldrig varit där förut, det ligger i Surry Hills. Och nu vet jag äntligen vart alla aussies går och festar! Hehe. Blev lite margaritas, biljardsspel och mycket prat och skratt. Satte mig i en taxi runt 1 snåret och somnade så fort jag la huvudet på kudden. Det var en lång dag!


En del av racerbanan


Jag och Keira! Världens finaste


Alla var så himla fint uppklädda, trots det tråkiga regnet.




Keira och Adam




Maaat!


På the Clocks


Lite biljardspel, sen var det dags för hemgång!

Mer bilder från Byron Bay


Johannabanana i hennes nya bikini!


I vårat rum på Backpackers Inn


På väg ner till stranden




Så fin!


Middag på The Owl and Pussycat Tapas Bar




Mumma!


Frukost dag två


Suuuurfing!!!




Vi hade ganska kul....






People love others not for who they are but for how they make them feel


Första ölen på flygplatsen.


Steve. Skön kille dedär asså.


Lite bekymrad?




Taggad tjej!


Träffade på några svenskar som var lika galna som vi


Straaaanden!








Fler bilder kommer imorgon!

Long gone and moved on

Hej igen!

Nu är jag tillbaka i Sydney igen. Kalla, regniga Sydney. Ursch.

Byron Bay, wow vilket ställe! Snacka om att både jag och Johanna har lyckats slappna av helt och hållet under dessa dagar, det var sååå skönt.

Allt gick så himla bra och smidigt, hostlet var riktigt bra och fyllt med en massa ungdomar i vår ålder. Det regnade dock när vi kom dit, så vi köpte med oss en enkel middag hem och lite vin. Vi tänkte att vi skulle ha en lugn kväll eftersom vi skulle upp dagen efter och rida. Men under kvällen så ringde hästtjejen och sa att det tyvärr inte skulle bli av pg.a. att det hade regnat alldeles för mycket, så det var alldeles för halt att ge sig ut i skogarna. Så vi joinade våra rumsgrannar och spelade lite drickspel och hade det riktigt trevligt. Drog vidare till ett ställe som heter Cheeky Monkeys och dansade på scenen och borden, helt galet var det. Vaknade upp morgonen därpå med en inte så välkommen huvudvärk, men det botades snabbt med en stor frukost i solen på ett mysigt cafe i närheten av hostlet och sen några timmar på stranden.

Vädret dag två var alldeles underbart och vi låg i vattnet och njöt som bara den. Gick sedan in till staden (5 min promenad) och åt på The Owl and Pussycat Tapas Bar. Bästa måltiden jag har ätit i hela mitt liv, jag skojar inte. Roasted duck med potatismos och någon riktigt god sås. En riktig delikatess. Till efterrätt tog vi några drinkar och världens godaste pannacotta. Kvällen slutade med ännu ett drick spel på hostlet med några andra nyfunna vänner.

Dag tre spenderade vi också på stranden med coach J! Surfing i tre timmar, amaaazing! Lyckades ställa mig upp på tredje försöket och sen när man väl fick in känslan så gick det hur bra som helst. Blev en lugn kväll den kvällen dock, både jag och Johanna var helt slut.

Sista dagen blev det lite shopping och god mat, och sen de sista timmarna innan vi skulle till flygplatsen så låg vi på stranden, igen. Så nu är jag brun och fin igen, känns riktigt bra!

Nu blev jag precis uppringd av Keira, jag har lovat att följa med på hästtävlingar i Randwick. Men jag trodde aldrig att det skulle bli av för det spööööööregnar! Men hon lovade att betala för min taxi, so why not!

Lägger upp bilder lite senare för nu fick jag helt plötsligt riktigt bråttom!

To be aware of...

Ni som har mig på facebook kommer kunna följa mig under mina dagar i Byron då det är mycket enkelt för mig att snabbt ladda upp bilder och information från Iphonen. Tråkigt nog så kan man inte uppdatera bloggen (pga. att det är blogg.se. Borde byta till Bubbleroom) från Iphonen, så ni som dagligen tittar in här kommer få vänta tills på fredag kväll (fredag morgon, svensk tid) för en uppdatering om våra galna dagar i Byron Bay.

Schemat än så länge ser iallafall ut så här:

Tisdag 19/4: Flyget avgår 2:05pm. Tar ca 1 timme. Blir upphämtade från Bellina Airport av hostlet, ska bo på Backpacker Inn. Tydligen ett asbra hostel med pool och allt! Det är dessutom en gigantisk festival under de dagar vi befinner oss i Byron, förhoppningsvis lyckas vi sno åt oss två biljetter.

Onsdag 20/4: Kl 11:00 am ska vi ut och rida! Sen under eftermiddagen befinner vi oss nog på stranden/shoppar, beroende på vädret. På kvällen blir det uuutgåååång och massa god mat! Nu ska vi verkligen unna oss, det har vi gjort oss förtjänta av.

Torsdag 21/4: Kl 1:00pm blir det surfing i 3 timmar! Privatlektion, tjoho. Sen efter det blir det nog att utforska Byron lite mer, shoppa och äta gott. Utgång, såklart. 

Fredag 22/4: Dags att åka hem! Kommer hem någon gång på eftermiddagen, australiensisk tid.

Sen är jag ledig i drygt en vecka innan skolan sparkar igång igen. Sista blocket, kommer vara svintungt.

Saknar er alla där hemma, om 8 veckor ses vi! PUSS

The life as I know it

Näst sista blocket är härmed avslutat! Hade min sista presentation idag och min lärare Deborah (den hårdaste av dom alla, värt att tillägga) sa: Linnea. (några sekunders tystnad, jag trodde hon skulle halshugga mig) Jag har ingenting att säga om din presentation idag, förutom att den var riktigt bra. Extremt bra presentations teknik!

Jag som var sååå nervös, det var så himla kul att höra. 

På en vecka nu har jag lyckats hinna med 6 presentationer. Är ganska trött. Och ikväll har jag och Johanna storstädat, tvättat och packat. Och fyllt upp kylen. Så det känns riktigt skönt att åka iväg och veta att man kommer hem till ett rent hem (förhoppningsvis, om nu Clayton håller sig i skinnet). 

Har firat Diddi som fyllt 22 under helgen, kör en liten bildbomb:

 


Skratt hemma hos Denize på hennes födelsdag. Jessie, Erika and Anita.


Beerpong.


Outfit


Träffade min tyska vän Lena för middag och drinkar


Nya tag

Sorry för hemsk uppdatering, men har inte haft internet på datorn på över en vecka. Nu är jag tillbaka iallafall! Och här får ni helgen och veckan i kort uppdatering:

Lördag: Varm dag i Sydney, mötte upp Anna i Bondi och gick till stranden. Efter några timmars latandes så gick vi upp till en mysig restaurang och drack Sangria och åt lite snacks. Fyndade en fin klänning och två tröjor dessutom! Sen var det dags för jobb för Annas del och jag rörde mig hemåt.

Söndag: Ruskväder i Sydney. Det öste ner. Så jag gick till Wollies och köpte lite god mat och gick hem och latade mig resten av dagen. Behövligt!

Måndag: Skola, skittråkigt. Customer service. På kvällen blev det mys med Johannisen med god mat och några glas vin! 

Tisdag: Ledig dag för både mig och Johanna. Bestämde oss för att ta oss till den närliggande stranden Maroubra. Superfin strand, rekommenderas strongt! Sen åkte jag och tränade och Johanna skulle iväg på middag. Började känna mig riktigt hängig på kvällen.

Och idag var det dags för skola igen. Hade presentation om networking. Gick bra, men ganska seg dag med feber och tungt huvud. Blir ingen träning idag för min del. Imorgon är det dags för presentation del två. Inte lång tid kvar nu tills vi sticker till Byron Bay! Jag längtar.








Jag idag. Hängig och trött tjej på väg till skolan.


hej

Fantasifull rubrik, jag vet.

Har haft ganska mycket i skolan pa senaste tiden, och tranar sa fort jag far tid over. Vilket innebar mindre tid for bloggen.

Igar var jag och Johanna pa bio, vi sag "Just do it" med Adam Sandler och Jennifer Aniston. Himla rolig faktiskt. I tisdags var jag med mormor och morfar pa Wildlife, vi gick och tittade pa djuren och at lite lunch. Sen mottes vi upp lite senare pa kvallen for middag inne i stan, och vi "firade" var sista kvall i Sydney med riktigt god champagne.

Sen sa har jag en liten hemlis. Jag och Johanna borjade med en sak igar, och kommer vara klara pa tisdag.......

Nu maste jag fortsatta med min assessment, sen ar det dags for work out med Petra kl 1 pm.

Juste - jag har kopt en iPhone! Wihu. Alskar den lilla leksaken.

What'up Sweden!

Det blev ingen bio ikväll.Vi flyttade fram det tills imorgon istället!

Tänkte även påminna er där hemma att vi nu har gått över till vintertid, så tidsskillnaden är nu +8 timmar mellan Sverige och Sydney. Usch vintertid....

Längtar verkligen tills vi drar upp till Byron Bay, ligger ganska mycket norrut så det kommer vara varmt och skönt när vi åker dit. Beachtime!! Måste verkligen jobba på brännan, funderar även på att skaffa ett solariekort på gymmet så att jag inte är likblek sen när jag kommer hem lagom till svenska sommaren.

Dags att krypa ner i sängen, skola imorgon! Har Deborah imorgon.......

GOD NATT!

Never take life too seriously. Nobody gets out alive anyway.

Söndag! Vart tog helgen vägen?

Har precis tagit en dusch och ätit en brunch innehållande scrambled eggs, skinka och stekta tomater med oregano. Sååå gott! Nu ligger jag i soffan och kollar på NCIS, skulle vilja gå ut och ta en promenad i det strålande vädret men jag är alldeles för lat. Om några timmar ska jag ta bussen till Bondi och möta upp Josefine, det blir middag och bio! Perfekt avslutning på helgen.


nyvaken och nyduschad kis


Ny header

Gah, varför ska det alltid vara så jäkla svårt att byta header? Har tagit mig flera timmar nu, tack vare extremt segt internet och idiot blogg.se. Är inte ens helt klar, texten ska vara minde och den där jäkla punkten ska bort. Och nu vet jag inte ens om jag vill ha den headern längre. Äsch, den får vara på prov så länge iallafall.

Idag har jag gjort absolut i-n-g-e-n-t-i-n-g. Asskönt. Kände att jag behövde det, var helt slut efter veckan som gått. Jag och Johanna har haft filmmaraton under kvällen. Började med Alvin och Gänget (störtskön film fyi) och avslutas nu med Pretty Woman.

Reklampausen är slut - gotta go!


Fredag

Inleder helgen med mjukisbyxor och American Idol! Japp, mycket mer intressantare än så blir det inte folks. Men jag och Johannar har bestämt att ha en myskväll. Sagt och gjort! Jag har varit iväg och storhandlat, klyftpotastisarna är nu i ugnen med lite rosmarin över och nu väntar jag bara på Johannisen som är på väg från jobbet, med all alkohol! Då sätter vi igång med kycklingfileerna, salladen och en jääätte smarrig sås till det. Jag är hungrig som en varg, vart är J ??


För er som inte visste det så har jag ridit sen många år tillbaka (10 år ?),
och äntligen ska jag få komma upp på hästryggen igen när vi åker till Byron Bay!


Skitvecka!

Det är ganska vanligt att många har en dålig dag, men jag och Petra kom häromdagen överrens om att vi har haft en dålig vecka. Ingenting har gått som det ska! Dock så har jag fått många av min assessment avklarade, vilket är skönt.

Men ta det här som ett exempel. Jag och Petra vad och tränade i onsdags, och var såklart sena (skitvecka, som sagt). Vi i princip kastade av oss kläderna när vi bytte om, och samtidigt som Petra skulle berätta något så skulle jag dra på mig mitt linne. Och asså. Vad händer? Jo mitt i all stress så lyckades jag trycka in mitt pekfinger, med nagel och allt, rakt in i ögat. Med världens kraft. Kändes som att hela ögat skulle ploppa ut, heeee*vete vad ont det gjorde. Jag såg rött, och eftersom att det gjorde så sablans ont så tog jag handen snabbt som bara den mot ögat för att försöka lindra smärtan (ja, jag vet inte hur det går ihop egentligen, men anyway) och då tar jag upp handen så jäkla snabbt att jag ger mig själv en örfil. Allt detta händer på bara några sekunder. Petra bara stod där och tittade på mig och trodde att jag var knäpp i huvudet, och sa lite smått osäkert "Linneaa... Vad gööör du egentligen? Varför slår du dig själv?" 

Jag kan verkligen inte göra två saker samtidigt. Gör det mig mindre kvinnlig eller?

Jag fick en fin röd rispa på ögonvitan, halva ögat var rött och fick dessutom en blåtira på sidan av ögat. Hur förklarar man det nästa dag i skolan? "Ehm..I poked myself in my eye..." ?

RSS 2.0