I'm coming home. I'm coming home. Tell the world I'm coming home.

 Har haft en riktigt skon dag. Borjade med att stada upp i mitt rum, diska och fixa lite. Sen har jag kollat pa flygbiljetter, bade hem till kara Svealand men ocksa till Melbourne. Biljetter till Sverige kollade jag bara for skojs skull, men jisses dom borjar ju ta slut! Tankte inte alls pa att det kommer vara hogsasong under den perioden. Qantas hade salt slut pa alla sina biljetter i princip under borjan av juni. Helt stort. Sa jag far val se till att boka den biljetten snart ocksa. 

Jag har bara fem amnen kvar att slutfora, sen ar jag klar! Gud sa skont.

Gjorde dessutom klar min lilla lista. Detta ar vad jag vill gora innan jag aker hem: 

  • Ta surflektioner
  • Ga den fina Bronte- Bondi promenaden pa morgonen
  • Besoka Melbourne
  • Fixa mitt Scubadiving Certifikat
  • Gora Bridge Climb - ga langst Harbour Bridge
  • Se insidan av Opera House, helst ga pa en teater.
  • Besoka ett museum inriktat pa Australian History
  • Besoka Perth

Nu ska jag strax ga till Wollies och kopa lite gott tills ikvall. Ska ha en myskvall for mig sjalv, eller kanske med Johanna ocksa om hon vill vara med. Sa om nagon i Sverige se det har pa er lordag formiddag, vad sags om skype?



En gammal goding - Halmstad 09. Favorit i repris snart?


HOT!

Det ar precis vad det ar idag - HOT! Sitter i rummet med AC pa hogsta speed och haller pa och dor. Inte en chans att jag gar ut idag, om det inte ar ner till stranden vill saga. Dock sa jobbar alla sa jag har ingen att ga med for tillfallet, och orkar inte aka 30 min till en fullsmockad strand och lagga mig dar helt sjalv. Astrakigt! Na, brannan far vanta lite.

Igar var jag ledig hela dagen, och jag gjorde i princip inte ett smack. Forsta gangen pa typ.... 1 manad som det har hant. Jag fick nastan lite daligt samvete, men min kropp behovde det. Sen kom Johanna hem och vi gjorde spaghetti och kottfarssas och sen var det festoutfit pa och in i en taxi till Bondi Hotel for att mota upp Annabanana. Det blev en trevlig, men kort kvall for mig och Johanna. Bada var helt slut, sa vi tolvsnaret rullade vi ut darifran. Sen bums i sang, och jag har sovit till klockan 11 idag!! Forsta gangen pa flera veckor som det har hant.

Har nu tryckt i mig lite frukost och tankte fa lite nytta gjort idag, namligen plugga. Sen maste jag boka flygbiljetter till Melbourne, aker ju dit om tva veckor! Yey. Sen tankte jag boka dagar for att ta mitt dykarcert, och sa tankte jag gora en lista (jag och mina listor) pa vad jag vill gora har i Australien innan jag aker hem. Sa kanske tiden gar lite fortare :)

For den 5e juni, da smaller det folks.



Jag vill gora det igen!!


Jetlag

Jetlag ar riktigt underskattat maste jag saga. Jag ar nu inne pa dag 4 i Sydney, och vaknar fortfarande upp mitt i natten och kan inte somna om. Imorse vaknade jag kl 03:30 am. Har inte kunnat somna om sen dess, sa vad gor jag? Jo jag gar upp och stadar hela mitt rum istallet. Nu, snart 4 timmar senare ska jag snart bege mig till skolan. Och jag har inte sovit en blund. Det kanns ganska okej just nu, men jag vill inte veta vart jag kommer somna nagonstans i eftermiddag.


Hittills har jag lyckats somna samtidigt som jag ater, i en fem minuters taxifard, pa en museeum, i skolan, i soffan, i sangen (saklart) samt i duschen. Det ar inte roligt! Dessutom kan jag heller inte ata, matvanorna blir ju helt forvridna. SUCK.

Naja. Jag har bara skola till klockan tva idag, sen ska jag bege mig till Bondi for att saga hej da till Sofie som ska ut pa en ashaftig Asienresa i tva manader. Jag ar sa avundsjuk! Sen ska jag mota upp Anna, bege mig hemat tillsammans med henne, handla mat med Johanna och fixa middag sen vanta in Diddi som slutar vid fem. Det blir tacos ikvall! Ska bli sa gott. Om jag kan halla mig vaken tills dess vill saga.

Imorgon har jag jobbintervju! Ar skitnervos, maste gora lite research om foretaget idag sa att jag vet vad for slags events dom haller pa med.

Pa fredag blir det stranden med Petra, sen har jag lovat mig sjalv att inte boka upp mig nagonting i helgen. Jag maste fa en chans att komma ikapp med somn samt plugga lite.


Jag och min fina van pa Arlanda i ankomsthallen


G'day mate

Nu ar jag tillbaka i Sydney! Sitter i mitt fina fina rum i min nya sang och kan inte sova. Hatar jetlag. Har varit vaken sen sex i morse, nu borjar klockan narma sig sju och det ar snart dags att hoppa in i duschen och bege sig till skolan. Har en skitbra buss som gar precis utanfor oss (och gar typ var 5e min) som gar direkt in till stan pa 20 min. Asskont!

Igar sa packade jag upp och byggde ihop min sang - helt sjalv! Lite handig ar jag nog trots allt, hehe. Sen motte jag upp Mange for lunch pa stan och lite promenad samt en asgod smoothie till det. Sen drog jag och Johanna till Bondi for att hamta alla mina saker som jag hade lamnat kvar och akte hem med taxi. Jag somnade i taxin. Sen somnade jag pa soffan och sov jatteskont dar tills Johanna vackte mig och sa att jag kanske ville sova i sangen istallet. Min nya sang! Somnade bums om i sangen vid halv nio och har sovit som ett litet barn. Lite konstigt kanns det dock att vara tillbaka.

Vadret ar VARMT. Det ar morgon nu och termometern visar over 24 grader.

Maste hoppa in i duschen nu! Hors sen.





Fin va?

Do not underestimate me.

Jahapp. Tva underbara veckor borjar ga mot sitt slut, och det ar snart dags for mig att hoppa pa den fruktansvarda flighten back to Sydney. Det ska bli skont att komma tillbaka till varmen, men jag kommer sakna alla nagot otroligt har hemma. Men det ar bara tre manader kvar, tolv veckor, sen kommer jag hem for alltid!


En harlig bild fran i lordags da vi var och akte skridskor vid vallen. I've really missed you guys. As I said; three months to go then everything's back to normal!

Igar var jag pa middag med Martin och hans mamma. Vi gick hur god mat som helst sen spelade vi fia med knuff med chokladpjaser! Hur kul som helst. Gissa vem som vann...?



Pauline, Jag & Sebbe


alla hjärtans dag

tillbringas tillsammans med M. Han är iväg och tränar, och under tiden har jag hunnit handla, köpa ros och godis och lite annat samt städa hela lägenheten - på 25 minuter. Det blir pannkakor med glass, grädde och sylt till middag ikväll, sen en mysig rulle till det.

awesome.




Vardagsliv

Igår fyllde gammelmormor 100 år! Mamma tog lite kort men jag hann inte föra över dem. Hon hade fått lyxtelegram från kungen och hon var så stolt. På vägen hem från Södertälje blev vi fast i snökaoset, som alla andra. Åt sedan middag med M - det blev pizza och kebabrulle. Av någon konstig anledning hamnade jag inte i matkoma utan fick dubbelt så mycket energi istället och började trycka på Martins muskler som ömmade av träningsvärk. Jag tyckte det var skitkul. Det tyckte inte han. Vilket han visade lite senare genom att kasta snö på mig. Inomhus.

Nu sitter jag iallafall i Edsberg och kan inte ta mig någonstans. Bussarna är inställda i hela Stockholm så jag kan varken ta mig till jobbet eller hem till mamma. Och jag tänker INTE gå i den här snöstormen. Så det blir att jobba hemifrån istället.

Språkresor till Sydney

Att komma till Australien är en dröm för många, och det finns många olika sätt att komma hit på. För att arbeta under ett år, som Au Pair, för att bara resa runt eller för universitetsstudier. Ett annat alternativ för alla över 16 år är språkstudier. Ett antal olika språkreseförmedlare erbjuder språkkurser engelska i Australien och en fördel är att de kan bokas direkt från Sverige utan extra kostnad.



Språkresor kan vara från bara ett par veckor, upp till ett helt läsår. Det betyder att man kan komma hit under några veckor och läsa engelska och njuta av solen som en ovanligt lärorik semesterresa, eller så kan man komma hit under ett år och studera engelska på ett college som en del av sin utbildning. Ett alternativ mellan dessa i längd är de kurser på 10 – 12 veckor som leder till ett Cambridge-certifikat. Dessa språkexamen är internationellt erkända och kan tas på olika nivåer, från vardaglig språklig kompetens till akademisk nivå och är ofta ett krav om man vill studera vidare på engelskspråkiga universitet. De är också en mycket bra punkt i ett C.V. om man är intresserad av att arbeta utomlands efteråt.

 





Bara i Sydney finns ett antal språkskolor att välja mellan, alla i olika områden vilket betyder att det här finns något för alla smaker och intressen. Man välja mellan att bo och studera i stadsdelen Manly i norra Sydney, ett område känt för sina stränder, sportanläggningar och naturområden. Hit reser man om man vill utnyttja sina lediga eftermiddagar och helger till att lära sig dyka eller surfa, spela beach volleyball, cykla mountainbike och mycket mer. Från Manly tar man sig enkelt in till Sydney center med färja eller buss och kan på så vis kombinera det relativa lugnet här med storstadspulsen i innerstaden.




Vill man hellre leva och spendera mestadelen av sin tid i innerstaden kan man välja att studera på en skola nära belägen till det populära området Darling Harbour. Denna skola har 18 års gräns och är specialiserad på att hjälpa studenter vidare efter sina språkkurser, antingen med företagspraktik i Sydney, eller med resor i resten av Australien. Ta chansen och få personlig rådgivning på svenska innan man bokar för att få ut det mesta möjliga av resan. ´





Ytterligare ett alternativ för språkstudier i Sydney är det välkända strandområdet Bondi Beach. Skolan här ligger i anslutning till stranden, 10 minuter från restauranger, barer och shopping. Här kan man verkligen få det bästa av Australien med solsken, avslappnad livsstil och trevligt umgänge samtidigt som man förbättrar sina språkkunskaper. De allra flesta språkkurser erbjuder också två boendealternativ, som inneboende hos en lokal värdfamilj eller i delad lägenhet med andra studenter. Beroende på vad man vill få ut av sin resa väljer man hur man vill bo. Är man sugen på att komma till Australien kan språkstudier vara ett första steg, för att på ett tryggt sätt lära känna landet, speciellt om man inte är van vid att resa utomlands på egen hand sedan tidigare.

 

Detta är ett sponsrat inlägg


Back in business

Sitter återigen på kontoret i slussen och håller på med redovisning. Jag har saknat det faktiskt!

Igår var jag hos farmor och åt hemlagade köttbullar med gräddsås och potatis. Så sjukt gott! Efter det begav jag mig hem och hann i princip sätta mig på sängen och andas ut efter en hektisk dag och sen upp och ut genom dörren igen. Stefan och Bella kom och hämtade upp mig för en filmkväll hos Timmy. Det blev Due Date, men jag har fått en tendens att somna mitt i filmerna nu för tiden. Hur bra dom än är. Jätte irriterande. Övernattade i princip rakt över gatan, hur skönt som helst då jag var helt slut efter filmen.

Efter jobbet blir det middag hos pappa och Eva i Bromma. Imorgon blir det att åka in till kontoret igen! Cash is king. Pratade dessutom med kära kusinen idag, ska över till honom och hans familj på söndag. Ska bli härligt att träffa lille Zac igen (mitt kusinbarn).

Back to work,

Morgontimmar

På grund av jetlag och en puss på kinden vaknade jag vid 06:45 idag. Och har varit vaken sen dess. Har gått och plockat lite och undrar nu vad jag härnäst ska göra för att ta död på de två kommande timmarna. Köpa frukost på figges kanske? Sen är det dags för lunch i stan med Mia! We have a lot of catching up to do.




1 + 1 = 2

Ar hemma efter en minst sagt hektisk helg. Igar var det 21-ars firande for Angelica, hur kul hade vi inte?! Massa galna lekar och upptag. Traffade riktigt harliga tjejer, en tjejkvall var precis det jag behovde!

Efter en mysig natt var det upp och hoppa for att befinna sig i Sollentuna Badmintonhall kl 10:00 och titta pa killarnas innebandymatch som utlovat. Sen blev det fika med varldens basta Base och lite catching up. Forflyttade oss efter en timme till hennes och Chris SUPERFINA lagenhet. Jag vill ha! Kom hem for en stund sedan och tankte hoppa in i duschen och sen lite plugg pa det.

Vad hander ikvall? Who knows.



Sweeeeden

EY SWEDEN! I'M BACK!

Har varit en hemlighet jag har hallt pa ett riktigt bra tag nu, anda sen slutet pa oktober faktiskt. Ville att det skulle bli lite utav en overraskning :) Manga glada och overraskade miner har jag fatt se de senaste dagarna (vilken svengelsk mening..) - har saknat er alla sa fruktansvart mycket!!!

Igar blev det bowling med det gamla harliga ganget, hur kul som helst! Har varit i detta kalla land sen i tisdags eftermiddag nu, aker hem den 18 februari. Oj. Aker hem? Back to Sydney I mean. Sen har jag bara tre harliga manader kvar i Oz, sen kommer jag hem lagom till den svenska harliga sommaren! FOR ALLTID.

Man inser inte vad man har forran man har forlorat det, ar det inte sa? Jo. Och det har jag skrivit om forut. Att befinna sig pa vift varlden over ar underbart, man lar kanna en massa nya manniskor och man far en jakla massa erfarenhet i bagaget. Men jag ar alldeles for hemmakar, jag har insett hur fint Sverige faktiskt ar och hur mycket min familj och vanner betyder for mig. Det ar tack vare dem jag befinner mig dar jag ar idag.

Och vad ar en drom att uppleva om man inte delar den tillsammans med den/dem man alskar mest? Det ar nagot jag inte hade insett for 7 manader sedan. Jag var mycket bestamd med att jag skulle klara mig sjalv och att det var nu (for sju manader sedan) som livet borjade. T-t-t. Silly girl. Livet HAR redan borjat, vi alla lever det JUST NU! Sa ta vara pa det ni har och NJUT! Dock sa haller jag fast vid att jag kan klara mig sjalv, och i och med det har jag utvecklats nagot enormt som person i och med denna resa. Jag vet vad jag star for, jag vet vem jag ar och jag ar stark. Starkare an nagonsin. Men samtidigt har jag ett oppet sinne for framtiden, jag har ingen aning om vad som komma skall.

Och vet ni?

I like it.


Without you I'm nothing. Det ar tack vare er jag klarade mig igenom varenda dag. Min vanner, akta vanner.
All karlek till er. 
 





RSS 2.0