Språkresor till Sydney

Att komma till Australien är en dröm för många, och det finns många olika sätt att komma hit på. För att arbeta under ett år, som Au Pair, för att bara resa runt eller för universitetsstudier. Ett annat alternativ för alla över 16 år är språkstudier. Ett antal olika språkreseförmedlare erbjuder språkkurser engelska i Australien och en fördel är att de kan bokas direkt från Sverige utan extra kostnad.



Språkresor kan vara från bara ett par veckor, upp till ett helt läsår. Det betyder att man kan komma hit under några veckor och läsa engelska och njuta av solen som en ovanligt lärorik semesterresa, eller så kan man komma hit under ett år och studera engelska på ett college som en del av sin utbildning. Ett alternativ mellan dessa i längd är de kurser på 10 – 12 veckor som leder till ett Cambridge-certifikat. Dessa språkexamen är internationellt erkända och kan tas på olika nivåer, från vardaglig språklig kompetens till akademisk nivå och är ofta ett krav om man vill studera vidare på engelskspråkiga universitet. De är också en mycket bra punkt i ett C.V. om man är intresserad av att arbeta utomlands efteråt.

 





Bara i Sydney finns ett antal språkskolor att välja mellan, alla i olika områden vilket betyder att det här finns något för alla smaker och intressen. Man välja mellan att bo och studera i stadsdelen Manly i norra Sydney, ett område känt för sina stränder, sportanläggningar och naturområden. Hit reser man om man vill utnyttja sina lediga eftermiddagar och helger till att lära sig dyka eller surfa, spela beach volleyball, cykla mountainbike och mycket mer. Från Manly tar man sig enkelt in till Sydney center med färja eller buss och kan på så vis kombinera det relativa lugnet här med storstadspulsen i innerstaden.




Vill man hellre leva och spendera mestadelen av sin tid i innerstaden kan man välja att studera på en skola nära belägen till det populära området Darling Harbour. Denna skola har 18 års gräns och är specialiserad på att hjälpa studenter vidare efter sina språkkurser, antingen med företagspraktik i Sydney, eller med resor i resten av Australien. Ta chansen och få personlig rådgivning på svenska innan man bokar för att få ut det mesta möjliga av resan. ´





Ytterligare ett alternativ för språkstudier i Sydney är det välkända strandområdet Bondi Beach. Skolan här ligger i anslutning till stranden, 10 minuter från restauranger, barer och shopping. Här kan man verkligen få det bästa av Australien med solsken, avslappnad livsstil och trevligt umgänge samtidigt som man förbättrar sina språkkunskaper. De allra flesta språkkurser erbjuder också två boendealternativ, som inneboende hos en lokal värdfamilj eller i delad lägenhet med andra studenter. Beroende på vad man vill få ut av sin resa väljer man hur man vill bo. Är man sugen på att komma till Australien kan språkstudier vara ett första steg, för att på ett tryggt sätt lära känna landet, speciellt om man inte är van vid att resa utomlands på egen hand sedan tidigare.

 

Detta är ett sponsrat inlägg


Kommentarer
Postat av: Emma

Har en fråga. Hur ofta ser man typ spindlar i ens vardag? Typ sitter det en skitstor spindel i sängen när man kommer hem varje dag? hehe (:

2011-02-08 @ 20:14:32
URL: http://lecinema.blogg.se/
Postat av: Linnea

Hahah neej jag ser typ aldrig spindlar. Eller det finns ganska många longlegs, dom ser typ precis ut som harkrankor och är helt ofarliga! Brukar sitta högt upp i taken, om ens det! Så oroa dig inte, jag har inte stött på en riktigt stor spindel förutom när jag var i Blue Mountains och var inne i grottorna :)

2011-02-09 @ 07:59:43
Postat av: Olivia

Hejsan!



Jag funderar starkt på att gå Event Management utbildningen på Martin College i Sydney. Jag har bara lite funderingar.. Är utbildningen svår och är det extremt mycket plugg? Kommer man ha tid över till annat? Är det en rolig utbildning? :) Det vore väldigt betydelsefullt för mig ifall du ville svaara på dessa frågor, jag har nämligen blivit preliminärt antagen och måste meddela om jag vill gå utbildningen eller inte. Är som ett nervvrak just nu.. Ska jag eller ska jag inte, haha!



Så berätta gärna vad du tycker om utbildningen och skolan!

Jag skickar med min mail adress.



Mvh Olivia

2011-02-10 @ 18:47:19
Postat av: Sarah Andersson

Vad rolig din blogg är. kommer definitivt läsa din blogg igen! :) Hoppas du har en spännande vardag =)

2011-02-21 @ 22:47:11
URL: http://jade.se/reseerbjudanden

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0