Man kommer inte långt genom att vara tjockskallig

Oj oj oj, nu var det ett bra tag sedan jag sist uppdaterad! Som ursäkt så har jag faktiskt flyttat och hållt på som bara den de senaste två veckorna, full rulle minst sagt.

Och när jag inte har flyttat och fixat i lägenheten så har jag varit uppe på landet med familjen och firat midsommar, träffat alla kompisar och jobbat. Men nu minsann sitter jag tillbaka på jobbet, heltid, så förhoppningsvis kommer jag få lite mer tid över att uppdatera om min dagliga vardag.

Tänkte även skriva några inlägg senare om känslorna kring att komma hem efter ett långt år hemifrån, för det är minsann inte så lätt som man kan tro. Folk förändras, inte minst en själv. Men mer om det senare.

Här kommer ett litet bildregn från välkomstfest och lite annat skoj som jag har haft för mig:


bästa vän <3


hemma hos uffe


jag, med väääärldens sötaste lilla H!


masterchef uffe!


HEMMA!

Nu är jag äntligen hemma i kära Svealand! Resan mellan Beijing och Stockholm gick betydligt mycket bättre, dock var det en timme försenat men hellre det än sitta och åka bergochdalbana.

Kom hem till mamma och fick supergod middag - GRILLAT KÖTT! Har inte ätit det på huuur länge som helst. Lite rosevin till det och en god bea, mums!

Måste bara påpeka att även om jag har varit duktig på att hålla mig uppdaterad på vad som har hänt här i Sverige under det senaste året, så kan jag ju inte säga att jag har hängt med i ALLT som har hänt. Det passade mamma och Christer på att utnyttja.

-"Men Linnea, har du inte hört? Kungen och Silvia har ju gjort slut och Reinfeldt har avgått!"

- "VAA?!?!, mamma är det här sant??"

Mamma såg dödsallvarligt ut och svarade: "Ja, det är faktiskt sant!"

Dom två asså. Inte schysst att luras med en superjetlaggad tjej med lite rose i kroppen.


Hoppade sen in i duschen och hoppade i säng. Somnade när jag precis hade lagt huvudet på kudden.

Sista inlägget från andra sidan jordklotet!

Sådär, nu har jag äntligen fixat internet till min egen dator. Blev dessutom något knas när jag skrev från johannas dator, ska försöka fixa till det för nu står ju allt i en gigantisk stor klump!

Sitter iaf nu på Beijings flygplats. Har ca 5 timmar kvar tills vi ska boarda planet som ska ta oss till Stockholm! Helt sjukt, helt ofattbart. Jag saknar Australien massor alla redan, men ett nytt land och nya tag! Jag gillar förändringar, det ger mig ny och fräsch energi!

Har jätte mycket bilder som jag måste visa er, från både farwell partyt och vår sista galna partykväll i Sydney i lördags. Blev ett klassisk Cheers uppdykande, vilket inkluderade både dricka och dans, följt av en uppfräschande promenad till the cross för att avsluta med en ännu mera massa dans! Är fortfarande öm i fötterna efter den kvällen, men gud så kul det var!

I söndags begav jag mig till the cross igen för att äta en klassisk Hugo's pizza för $5, SÅ GOD! Var där med Leticia och Lovisa, vi tog några drinkar och begav oss hem tidigt. Jag var fortfarande trött från kvällen innan då vi hade landat i säng runt 5-snåret.

Vad mer har hänt? Jo juste, flygresan från Sydney hit till Beijing var hemsk. HEMSK! Inte nog med att både jag och johanna var ganska upprivna för att lämna Australien, utan vi drabbades dessutom av gigantsika luftgropar var och varannan sekund. Och följden utav det var att folk började spy. Riktigt jäkla mycket. SÅÅÅ äckligt! Jag hatar att flyga, men brukar tycka att det är helt okej när man väl är uppe i luften. Nu var det som en jäkla bergochdalbana och även fast vi kanske bara droppade dryga 1-2 meter så kändes det som minst 50 meter! Och spya, jag tål inte det. Tjejen satt bredvid Johanna, på andra sidan gången. Hon fick ju heller inte ställa sig upp och gå på toan eftersom det var så jäkla skakigt. Så det stank spya i hela flygplanet. Som bonus på det så började dessutom motorena brumma SKITHÖGT! Jag trodde verkligen att min stund var kommen.

Jag hoppas på en mindre skakig färd hem till kära Stockholm. 

SWEDEN - HERE I COME!  

Goodbye Australia

Om 20 min så kommer taxin. Har bara datorn att packa ner, annars är allt klart.

Usch, det är skit tufft. Trodde inte att det skulle vara så här jobbigt. När kommer jag få se det här fina landet igen? Och alla underbara människor som jag har träffat?

Imorgon tisdag kl 16:40 landar jag som sagt på Arlanda. Har varit några kaosdagar här innan avfärd, vulkanutbrottet i Chile skapade kaos här i Sydney. Men det kommer en bättre uppdatering om mina sista dagar i Sydney så fort jag är hemma och har tillgång till internet igen.

Thanks to everyone who I've met during this amazing year, it's been such a journey. I will never forget what you all have done for me, it means a lot! I have grown so much as a person, and I promise keep you posted on all of my new beginnings. I know this is the end of this era, but I can't wait to start the next one. See you soon, lots of love xx




I will never forget you...


Utan internet

Hey folks.

Blir tokig. Inget funkar som det ska för mig för tillfället. Jag har dessutom inget internet, och har heller inte råd till att fylla på mitt internet, så där har ni anledningen till min frånvaro.

Snodde Johannas data lite snabbt för att visa att jag lever.

På måndag flyger vi hem. Kl 8:00pm. Fy tusan asså. Miljoner känslor i luften.

Landar på Arlanda kl 16:40 på tisdag. Be there or be square.

Juste. Har blivit utbjuden på middag och drinkar imorgon. Blir upphämtad kl 7:30pm hos mig, sen får vi se vart vi beger oss. Lagom bra timing tills jag åker hem, men varför inte liksom.

Mail kan jag läsa från Iphonen, så tveka inte att maila! (snacka om att jag verkligen fick till ett inlägg utan en röd tråd whatsoever) PUSS

Farwell party

Sitter nu hos Jeff mfl. i Bondi, mitt tidigare boende. Dom har låtit oss ha våran avskedsfest här då det är mycket större och så är det lättare för folk att ta sig hit.

Har dukat upp en typisk plockmats middag, vilket inkluderar massa olika slags dipsåser, gurk och morots- stavar, ölkorv, salami, skinka, baugetter, sallad, chips, nötter ost, ost och skink- paj samt spenatpaj. Och så två liter vodka på det.

Det kommer bli en bra kväll.

Nattbloggning

UÄÄEEH UÄÄEEH UÄÄEEH. Sen tystnad. Som lugnet före stormen. Sen kommer det, starkare än någonsin: UÄÄÄÄÄEEEEEEH UÄÄÄÄÄÄÄEEEEH UÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!

Bebisar alltså. Supersöta, men inte när dom skriker sig hesa så att dom nästan blir alldeles lila i ansiktet. Klockan är nu 02:00 här borta och grannen har fortfarande inte fått tyst på sin bebis. Det jobbigaste av allt är att det går i omgångar. När man tror att bebisen äntligen har somnat och man själv är på väg att slumra in, då börjar det om igen. Så har det pågått i över två timmar nu (och det här är inte första kvällen). "Isolering, vad är det?"

Frustration!

Kan lika gärna dela med mig vad jag har gjort under min näst sista fredagskväll i Sydney. Låg hemma under dagen och kollade på film, sen åkte jag och Johanna in till stan för att träna body pump. Efter det gjorde Johanna världens godaste middag! Lax med romsås och så små knytten med rödbetor, potatis, sockerärtor och sharlottenlök. MUMMA! Vi låg som två strandade valar efter den måltiden. 



Juni

Det är redan juni! Helt sjuuukt vad tiden går fort. Om elva dagar kommer jag vara i full färd att packa det sista och bege mig till flygplatsen. Känns som att det var igår jag stod på Arlanda och sa hejdå, fast samtidigt inte.

Igår (onsdag) så begav jag mig till John Azzi's hårsalong för att fixa till mitt kråkbo till hår. Min frisör skrattade till lite när hon såg mitt hår.

"When was the last time you dyed your hair? Three years ago?" Haha....


Nu är det riktigt blont och kort (!!!!), enligt mig iaf..., men det känns riktigt fräsch och jag är jätte nöjd. Tar lite tid att vänja sig bara. Lovar att bild kommer inom kort!

Efter frissan så åkte jag hem en snabbis för att äta mat innan jag skulle träffa Petra för att träna. Vad lyckas jag med då? Jo, självklart kommer det sådana där dumma kontrollanter på bussen, TVÅ STATIONER innan jag skulle gå av! Vad tusan gjorde dom ute i jäkla Eastlakes liksom?? Jag åkte på Travel 1, och egentligen skulle jag ha åkt på Travel 2 (vilket är 10 dollar dyrare...). Så jag fick en härlig böter på 100 dollar. SKITKUL! Bara för att åka hem och äta mat och sen vända liksom. Det blev en dyr måltid.

Anyway, mötte upp Petra och körde ett fatburning pass. Sen gick vi till en mysig liten restaurang i stan och åt supergod middag! Kommer sakna den gullungen.


Försenade bilder från Melbourne

Mangeman har ÄNTLIGEN fått tummen ur och ladda upp bilderna från när jag var och besökte honom i Melbourne!

ENJOY!


Jag (till höger) på ett litet mysigt cafe i Melbourne CBD. Världens godaste latte!


I en gränd i Melbourne


Jag och Mange på fotbollsmatch!


Frippe på stadsbiblioteket


Frippe i Botanical Garden


Lunch och lite kartläsning!


Fina Melbourne


Fruktansvärt skavsår + kokhet asfalt är ingen bra kombination


Byte av skor på kall asfalt




Frippe på fotbollsmatch






Det är eldshower varje kväll mitt inne i stan. Ascoolt!


BBQ!!






Lagom taggad tjej dagen efter...




End of an era

Wow, galet dålig uppdatering på sistonde!

Har dock inte hänt så mycket, efter Vivid Light i fredags så blev jag jätte sjuk - igen. Festen var dock riktigt rolig, vi åkte ut med båt runt Opera Huset och kollade på när dom ljussatte Opera huset i olika färger och mönster. Det var gratis alkohol och mat på båten, och så blev det en massa dans! Vi kom tillbaka till hamnen efter fyra timmar, klockan 21:00. Perfekt avslutning för mig tillsammans med alla mina klasskompisar.

Vi gick sedan vidare till Cargo Bar som ligger nere i Darling Harbour och köpte lite drinkar och pratade om allt mellan himmel och jord. Haffade en taxi runt midnatt snåret och åkte hem. Vaknade upp dagen efter med en härlig huvudvärk och ont i halsen. Sov vidare fram till klockan halv tre (!!) och fick sedan feber under kvällen.

På söndagen var det Johannas sista dag på jobbet, vi hade tänkt gå ut och fira det på någon restaurang i närheten. Men jag kunde knappt röra mig ur sängen, och vi hade ingen mat hemma så det blev hemleverans av pizza och garlic bread. 2 flaskor vin hade Johanna redan kirrat på hemvägen, men inte ens det gick ner för mig. Tog några få bitar pizza, lite läsk och somnade sedan i soffan.

Måndagen låg jag också till sängs, eller i soffan rättare sagt och slötittade på tv. Tisdagen var det hejdå fest för Anna och Sara som lämnade Sydney efter 2 års tid! Jag åt världens godaste laxpasta med sparris på Bondi FM och sen möttes vi alla upp på Beach Road Hotel för lite drinkar.




Leticia, jag och Lovisa på båten i fredags






RSS 2.0