Commonfuckingwealthskitbank

usch vad arg jag blir! Commonwealth ar S-A-M-S-T!!! Vet inte hur manga ganger mitt internet konto blivit sparrat och att jag da maste bege mig till banken for att vanta i 30 min for att oppna upp kontot igen. For att sedan atervanda dit nagra veckor senare. SKITSYSTEM AR VAD DET AR! grr.


BILJETTER!


Veckans horoskop

Fiskarna
Vecka 48 (29 november - 5 december)

Trots att du verkar vara så snäll och rar så kan du ha otur med kärleken i den här veckan. Ta det lugnt och vila ditt romantiska jag från allt vad kärlek heter. Du är en härlig arbetskamrat och nu får du framgång. En tjänst blir ledig och den tycks passa dig alldeles utmärkt. Hälsan ska vara god och andra tycker bra om dig. Trots utgifter så ska du ha pengar kvar. Du känner dig glad med den reserven i behåll och med spel tror jag inte att du vinner. Bäst är att spara och undvika spel.
Lyckotal: 7, 10, 17, 23, 24, 27, 31
Bästa lyckotal: 7




Strålande. Nar till och med horoskopet bekraftar ens verklighet, da ar det illa. 

thoughts

Ibland maste man skapa distans for att fa reda pa vad man verkligen vill. Och vad man verkligen har. Man inser hur enkelt det ar att ta saker-  och manniskor -  for givet. Sma, simpla saker som t.e.x nyponsoppa. Ni forstar inte vilka cravings jag har for nyponsoppa. Eller bara en sa enkel sak som att titta till vanster-hoger-vanster nar man gar over gatan, inte hoger-vanster-hoger-vanster-hoger-vanster i ren panikblandad skrack om att bli pakord varje minut man ar ute och promenerar.   

Varfor vill man alltid ha det man inte kan fa? Varfor ar det sa svart att njuta och leva i nuet? Vara glad over det man har? Sjalv sa har jag insett att jag maste ha nagot att se fram emot for att ma bra. Jag slar vad om att jag kommer sakna Australien nagot helt otroligt sen nar jag val ar hemma i Sverige igen. Fa blodad tand, kanske vill jag ut och se andra delar av varlden sen nar jag val har insett hur mycket denna resa har gett mig. Men jag gar hela tiden runt och tanker: "Jag vill att mitt liv ska borja." Men i sjalva verket sa har det ju redan gjort det? 

Men det har skett en omvandning. Jag sa till Freja igar ute pa balkongen: "jag mar verkligen bra nu. Sjalvklart langtar jag hem jatte mycket, men jag har borjat inse att man faktiskt kan klara sig sjalv. Helt sjalv. Det tomma halet i magen borjar antligen fyllas igen."

Mission accomplished.

Morrn'

Blev helt slutkord efter spinningen igar, men skont var det! Hade en myskvall med mina roomies igar kvall, vi at god choklad och drack te och spelade UNO. Haha. Favoritspelet nummer ett har hemma hos oss. Gar lite aggressivt till ibland, speciellt fran Franzies sida.... Stackars Jonna, var nya roomie. Vi blir typ skitsura om nagon forstor vara planer, och alltfor manga ganger slanger vi ur oss: Oh FUCK OFF! Iallafall Franzie. Blame it on the german girl, haha..

Har precis atit frukost, nar jag klev upp ur sangen hade Freja redan fixat kaffe, smorgasar och frukt till mig. Yey, basta uppvaknandet. Snart ska jag borja gora mig iordning for att bege mig till Terry en sista gang, far biljetterna idag.

Sen har jag inga planer, forutom spinning igen kvart i sju.

Vaderprognos for Sydney idag: 17 grader och regn. Uscha.


You are the key to your own happiness

YES! Allt ar nu bokat och klart! Ska tillbaka dit imorgon en sista gang for att hamta alla dokument.

Har extremt trakigt, sitter ensam hemma i lagenheten och det ar G-R-A-T-T ute! Halla?! Jag trodde vi var i Sydney, och att det ar SOMMAR?! 19 grader idag, BRR. Darfor ska jag inom 20 min bege mig till gymmet, det ar spinning som star pa schemat idag!

Skickade aven ivag dokumentet till CSN idag som dom behover for att ge mig mer pengar infor det kommande halvaret. 

 


Glad tjej

 


Later

Nu sticker jag ivag och traffar Terry. Med pengar pa kontot ar det nu dags att slutfora detta projekt. Om 3 veckor och 5 dagar bar det av!


Close up.


Dagens outfit. Kass bild, jag vet, men ville bara poangtera att det ar samst vader i Sydney idag. Darav morka jeans och mork troja i brist pa kreativitet.


Bloggtorka

Sorry bloggen, glomde helt bort att uppdatera nu under helgen.

Anyway I'm back. I torsdags tranade jag som sagt, det var en ny tranare pa det passet och jag trodde jag skulle do. Bokstavligen. Fick knapp nagon luft och var tvungen att stalla mig mot en vagg med handerna rakt upp i vadret. Men jisses vad skont det var efter.

I fredags gick jag ut med min gamla klass, blockavslutning! Hamnade pa en trevlig thailandsk restaurang pa Oxford St tillsammans med var larare (?), som dessutom blev lite "tipsy" efter bara ett glas vin. Haha. Jag och Bell akte sedan till Bondi for att mota upp nagra av hennes vanner, skitkul hade vi! Dans och massa goda drinkar. Kom i sang vid tre snaret pa morgonen tror jag.

I lordags slappade jag hela dagen, sen motte jag upp Sofie vid Town Hall for att folja med henne hem och ha myskvall. Gronsaker med dipp och kakor! Mums. Var hemma runt tva den kvallen, hade sa himla trevligt med henne och Ralph!

I sondags gjore jag absolut ingenting. Eller jo, jag stadade lagenheten litegranna. Och gick igenom alla mina egna saker, skolpapper och sadant. Kollade pa Indiana Jones senare pa kvallen med Franzie.

Och idag da, mandag. Jag ar ledig! Nar som helst flyttar var finska roommate in, tjoho. Trevlig prick dedar. Sen ska jag till Terry och fixa det sista infor resan, sen gymmet och sen posten.


Jag och Bell


Veckan som gatt

Har varit ivag och flangt lite den senaste veckan som gatt = dalig uppdatering. Sorry

Mandag - Tisdag hande det inte sa varst mycket; skola pa morgonen, hem, hoppa i bikinin och sen poolen. Tisdag kvall motte jag upp Johanna och hade en extremt onyttig middag pa Pizza Hut. Buffe. Shame on us. Sen bio tillsammans med Clayton, hennes pojkvan. Sag en USEL film - The American. Se INTE den!

Igar var jag pa gymmet och gick pa en "Fat Burning" klass. Skont att komma igang igen! Sen var det hopp in i duschen och bussen direkt till Sofie, dar jag blev bjuden pa fardiggjorda vafflor, bananer och maple syryp till det. Och Coca Cola. Darav ett till traningspass idag - Basic Training klockan 1.00 PM.

Allt ar nu inlamnat och klart i skolan, sa har tva timmar att gora - ingenting. 

Imorgon ar det fest med gamla klassen, alla slutar efter det har blocket. Fy. 

Lang helg forresten, ledig fran fredag till tisdag! Har lite viktiga saker att utratta, som t.ex. skicka in mitt brev till CSN sa att jag kan fa mina pengar. Borjar truta lite pa den fronten nu. 

Forresten - 33 grader och sol idag. Shorts och linne ar dagens outfit. Avundsjuka? :-D  

Helgen i bilder



Vi at lunch pa mitt favoritstalle - Macchiato



"ta kort sa att det ser ut som att jag ar en i mangden." Resultatet: en stel, vilsen turist som ar allt annat an en i mangden.


Jag med en extremt dalig hallning framfor Opera huset. 


"Ehm jaa assa... tycker du inte... varmt?"

 
Viktor och hans galna har


Varfor sitta i soffan nar man kan sitta pa den?


Sahar glada var vi nar vi skulle ga och se Harry Potter 7

JAAAAA!

I did it. Inlaggssidan funkar igen - so feel free to make a comment.

Pa grund av att Sofie skulle overraskas i fredags sa kunde jag inte avsloja vem vi hade pa besok. Nu nar hon vet sa far ni veta, namligen:


VIKTOR SUNDELL


a@#&/%#!!!!

Inlaggssidan funkar inte, I know. Och jag har inte den blekaste aning om hur detta ska fixas eller vad tusan problemet ar. Har suttit med alla dessa koder i 4 timmar - jag ar trott. Orkar inte. Skjuter upp det tills imorgon. Eller senare.

OVER N' OUT

So what

Att designa bloggar ar inte direkt mitt framtidsyrke. Men headern far vara sa lange, tyckte det kandes mer personligt med den har an den forra. Vad mer kan man begara nar man endast har paint som fotoprogram? Och nej, det gick inte att ladda ner nagra andra program som t.ex. picasa. Tro mig, jag har forsokt. Minst 15 ganger. Det funkar inte. Period.

Idag ar det 4 veckor och 6 dagar tills papi kommer. Japp jag haller rakningen. Och 4 veckor och 6 dagar later MYCKET mindre an 5 veckor. Faktiskt.

Imorgon ska jag och den hemliga gasten ata pannkakor pa Sydneys basta pannkaksstalle, och sen ligga hemma och proppa i oss isglass och kamomillte. Precis vad jag behover.

Avslojar vem den hemliga gasten ar nar jag har bildbevis.

GODNATT!




Me in action. Batterierna till systemkameran hade dott. Hur klantig far man bli?


Hemlig gast

Vi har fatt finbesok fran norr.

Tidsfordriv

Sitter och tittar runt pa andra bloggar och blir helt fascinerad av hur manga bra skribenter det finns i vart avlanga land. Har suttit i var tomma lagenhet i snart en timme och skrattat for mig sjalv. Dom lyckas fa fram den perfekta balansen av ironi blandat med en komisk underton i sina inlagg, och jag forsoker suga at mig som en svamp.

Sen tittar jag pa min egen blogg. Hur intellektuella ser mina inlagg ut nar jag inte ens har tillgang till å ä ö.

Pinsamt.

Otroligt

Det ar helt otroligt hur arg man kan bli pa en dator. En liten teknisk pryl. Sa arg att man nastan vill kasta ut den genom fonstret och stalla sig och skrika alla fula ord man kan. Aterkommer strax.

000

Emergency - how can I help you?

Intensiv kvall ma jag saga. Inte riktigt ett en helt vanlig dag. Var gast har hemma trillade och slog i bakhuvudet i handfatet i badrummet (tror vi) och sen i klinkersgolvet. Jag lag hemma med varldens feberfrossa, men adrenalinet tog over och jag kastade mig upp nar jag horde de andra ropa: Ringa ambulansen! Det gick inte att stoppa blodet fran baksidan av huvudet, och nar vi forsokte fa honom att stalla sig upp sa madde han riktigt daligt. Stackars liten.

Nu mar han bra iallafall, kom hem klockan 8 morgonen darpa med tva stygn. Det var inte sa farligt som vi forst trodde, som tur ar, men skraja blev vi!

Hela onsdagen lag jag bara hemma, med feber. Uscha. Hade mysdag med Frejsin, hon sprang ner till Coles och hyrde film och kopte lite smatt och gott - det uppskattas nagot otroligt nar man ar sjuk! Jag blir dessutom extra ynklig nar jag ar sjuk, haha.

Idag var jag hos farbror doktorn och fick antibiotika och ordinerades 2-3 dagars vila, vilket aven innebar "ledigt" fran college. Toppen att jag inte ens har skola under dom dagarna da, suck. Just my luck. Haller tummarna for att min elandiga hosta ska forsvinna nu iallafall, kan ju inte sova pa natterna.


En helt vanlig dag

Fick precis en liten, men intensiv, uppdatering fran San Diego. Sizy - du ar guld vard. Hade aven lite snack med tva skona chicks fran Sverige, Cillen och Angelica. Alska skype. Gosh vad jag saknar er!

Kanner att jag behover hamta upp lite ny energi nu nar jag ar sjuk, hatar verkligen att vara sjuk! Har jag sagt det? Imorgon, om inte febern sitter i, ska jag ner till en resebyra har vid George St och fixa med min och pappas resa som kommer aga rum kring jul och nyar. Jag langtar! Blir nog en tripp till Port Douglas, Cairns, Day Dream Islands, Fraser Island, Brisbane och Byron Bay.

Nu kurrar det i kistan - MATDAGS!


How could I be so stupid?

Happiness, is fine but it's momentary. A momentary lapse of reality. Reality can wait for the moment,
I'm addicted to the chase of my happiness.


Nagon som kommer ihag mig fran den har tiden? haha.
Bilden ar tagen for fem ar sedan.


Bilder fran helgen

Medan jag sitter har hemma och knaprar Ipren och har astrakigt sa passar jag pa att ladda upp lite bilder till er fran i helgen.




Jag och....nagon


Helena och hennes franska kompis. (ar ju vardelos pa namn)


Jag och Helena i tisdags


Min kompis axel (till hoger) som DJ.




Jag och varldens coolaste Chris!


Vi fick gaster. Jetlaggade till tusan. "Jag brukar aldrig bli jetlaggad" Jo tjena, vi ser det.


Jenolan Caves


Mysigt cafe


Helt fantastisk miljo, gront overallt!




Vattnet ar turkost men det syns inte pa bilden.

Sag minst 10 st sadana har och jag blev lika skramd varje gang. Trodde det var en orm.




En riktigt sliten jag tillsammans med Franzi. Alla de andra bilderna pa mig vill jag inte ens lagga upp, det ser ut som att jag har varldens blatiror runt ogonen (i sjalva verket var/ar jag sa slut att ringarna runt ogonen inte ens gar att dolja med smink)


I Lucas grottan. Denna fina sak ar ca 15 miljoner ar gammal.


Det var svart att ta bra kort inne i grottan. Det var massivt, det ar svart att forsta om man inte varit dar.




Hua.


Kommer mer bilder sen nar jag fatt bilderna fran Franzis kamera. Hon ar mycket battre bilder an mig.



sjuk.nu

hatar hatar hatar att vara sjuk. Kan knappt prata for att jag har sa ont i halsen och hostar som en idiot. Att ligga ute i solen gjorde ju inte saken battre. Silly girl. Sov sedan mellan 3 och 8, och vaknade upp vralhungrig. Men allt jag ater river upp halsen. Fick i mig lite currywok med ris iallafall, gott. Sen bjod varldens basta Franzi mig pa glass, hur gott?! Och sen fick jag en stor halstablett, precis vad jag behovde. Dock sa var det hennes sista. Och inte ska jag missa att namna att Frejsin bytte ut mitt ljumna vatten jag hade pa nattduksbordet till iskallt imorse.

Dom tar hand om mig, mina fina roomies.




hot

Termometern visar just nu 33 grader celsius i skuggan, sa istallet for att ligga inne och lata beger jag mig upp till poolen. Tror att jag borjar bli sjuk sa jag nekade till de andras forslag att ligga och trangas pa stranden i Bondi idag.






Remember the soldiers day

Idag, den 11/11, klockan 11:11 hade vi en tyst minut for alla de (australiensiska) soldater som krigar i Afghanistan. Jag tankte sjalvklart pa de svenska ocksa.

idag ar ingen vanlig dag.....

......nej, for det ar min mammas fodelesedag!

HURRA HURRA HURRA


Hoppas att du blir riktigt bortskamd idag, saknar dig nagot extremt!


ett gott skratt forlanger livet

Det ar hysteriskt roligt nar ens gast (som ar extremt jetlaggad) somnar pa toaletten i over en halvtimme och tva riktigt kissnodiga tjejer forsoker vacka denne genom en last dorr. Varav, efter att vi har lyckas med var vackningsprocess, vi hor gasten spola toaletten.

Vi bokstavligen lag ner pa golvet och fick knappt nagon luft mellan skrattattackerna. Samtidigt som man verkligen maste knipa pga. den anstrangda blasan.

I'm back

Hej hej halla

Var ute med min klasskompis Helena igar, och helt impulsivt hamnade vi pa World Bar i DJ-baset dar en kille fran var klass, Axel, var DJ. Jaklar vad kul vi hade!

Jervis bay forresten! Berattade ju bara om dag ett.

Sov riktigt gott under hela forsta natten . Hade ett stort fonster med utsikt rakt ut I skogen. Super vackert. Vaknade av faglarna som sjong och jag kande mig riktigt harmonisk. Klockan 8 var det upp och hoppa och bege sig till centrumet (som tar 30 sek att aka igenom. Om man blinkar sa missar man det – jag lovar). At en god frukost bestaende av farsk frukt, youghurt och en latte till det. Sen var det dags for whale watching! Sag en val som kom upp precis bredvid baten, flera ganger! Och sedan nar jag stod langst fram I baten sag jag en delfin som simmade precis under ytan framfor baten. Har bildbevis!

Pa eftermiddagen satt vi pa deras vackra veranda vid lyxcampingen och drack en kopp te ute I skogen. For det ar dar campingen ligger. Har aldrig sett nagot liknande forut, har massor med bilder att visa!   

Pa kvallen hamnade vi sedan hemma hos en av Ben's anstallda fran hans restaurang, hon fyllde 18 och hade en riktigt STOR fest. 200 personer, gastlista, pool, brasor you name it. Och gratis mat och alkohol. En valdigt lyckad kvall.

Pa sondagen lag vi och latade oss pa stranden hela dagen, och jag somnade till en stund. Sa jag har fatt mig en rejal branna nu, hah. Men som tur var sa brande jag mig inte allt for mycket sa har fatt en brun fin farg over kroppen nu. Helgen avslutads med att vi tjejer satte oss pa Spy Bar nar vi val var tillbaka i City, och tog en drink. Ytterst mysigt. 

  


Pippi fagel






Mamma kanguru med hennes tva bebisar. Vi kunde ga riktigt nara!


Utsikten fran rummet






Kanguru!




Landskapet ar helt fantastiskt


Val! (pytteliten del av den)


Delfin framfor baten

Paperbark Camp




Han foljde med mig och Lena ut pa en fard med kanoten. Stackarn var livradd, haha.


Maike, Lena och Franzi


COOL BILD



Hur kommer det sig att jag alltid far en gnallig tre-arings rost i videos?

Tidsbrist

Wow. Har jatte mycket att beratta, men tiden racker helt enkelt inte till. Har en aslojlig video pa mig och Freja ikvall som jag forsoker ladda upp, men det gar fruktansvart segt och nu ar klockan halv ett har borta.

Har iaf varit grymma thunderstorms ikvall, vilken show!


Forsta dagen

Blev upphamtade av Ben vid stationen och akte till ett supermysigt litet (svenskt agt!) café och blev bjudna pa frukost. Sen lamnade vi av vara saker vid hans hus (som ar GIGANTISKT) och akte till National Park for att ‘bushwalka’. Ga I skogen alltsa. Det ar tydligen den enda parken I hela Australien som ags och drivs av aboriginals. Coolt.

Vadret var inte det basta sa vi fick inte se sa manga djur. Forutom spindlar dara, usch! Och en kanguru (wallaby) som hoppade 20 min framfor bilen. Hade en riktig sightseeing dag, var pa manga olika vackra platser. Kameran fick sjalvklart hanga pa.

Akte sedan hem, duschade och akte till hans restaurang. Jag at kanguru for forsta gangen och jag trodde verkligen inte att det skulle vara sa gott som det var! Riktig delikatess. Vi bestallde ocksa in alla ‘side dishes’ som dom hade pa menyn (plus nagra andra nyinkomna som Ben hade koll pa) och ett riktigt gott rosevin. Sen blev det efterratt, jag tog panacotta (saklart) och de andra tog chocklad mousse, nagon lemon grej samt ost tallrik. MUMS. Och sa dessertvin till det. Snacka om lyxmiddag.

Sen hem, spelade LIFE framfor brasan I vardagsrummet och hade det riktigt mysigt. Baileys och te till det. Inte samtidigt forstas. Sen avslutades kvallen med att jag somnade I soffan framfor King Kong fran 1976.








Nu



Testar kokets nya recept pa panacotta ute pa verandan. DELICIOUS!

Update


Brekkie. (springa + nykopt kaffe = ingen bra kombination)



Trott tjej nr 2

On our way

Mitt talamod testas pa hog niva. Jag var valdigt naiv och trodde att “sjalvklart finns det bra connection pa taget”. Men icke sa nicke. Har suttit i en timme nu och loggas ut fran internet gang pa gang.

Vi ar iallafall pa vag till Jervis Bay nu! Klockan ar 9:11 am, har akt tag I tva timmar. Befinner oss ute I BUSHEN! Typ djungel eller natt. Gigantiskt stora trad.

Anyway, har kommer bilder fran rollerskatingen:








Trott tjej


Finn fem fel...


Jag ramla... ett antal ganger.


Vid Darling Harbour/ Opera huset. Franzi, Lena och jag.



Lev livet

Tankte skriva nagot valdigt morkt och dystert som fortsattning pa rubriken, men jag insag att jag ar alldeles for glad for sant trams. Tror att det ar tack vare traningen. Alla endorfiner som borjar springa omkring i kroppen. Finally!

Har gjort en massa trakigt idag, men nodvandigt. Tvatta, stada, packa, ta bort akrylnaglarna (aj aj aj vad ont det gor nu) och atit en kebabrulle. Tyckte jag var vard det efter tre dagars hardtraning. Nej fyra om man raknar med i mandags.

Gud vad jag babblar.

Bilder lagger jag upp imorgon bitti runt 7 (klockan 9 hos er ikvall) da vi sitter pa taget. Kika in da vettja.

MISS YOU ALL




Word.

In the end, we only regret the chances we didn't take, the relationships we were afraid to have,
and the decisions we waited too long to make... ♥


Stop pretending.

Wow. W-O-W. Ni dar hemma, ett tips! Samla ihop ett gang och ak rollerblades genom stockholm pa kvallen!

Fy tuuusan sa vackert det var att se bron och operahuset staendes pa 8 hjul. Och aka runt bland hamnarna, yeeey. Hade lite svart att bromsa i borjan dock, fick en privat larare (haha, NEJ jag ar inte SA dalig!) och han insag da att mina rollerblades var sonder. HAH told ya. Jag ar inte SA dalig.

Sa jag fick ett par sprillans rollerblades (han ager tydligen en skatebutik sa han aker alltid runt med rollerblades i sin bil. Okej.) och tvingade ut mig i backe efter backe och skrek bromsa bromsa broooomsaaa! De forsta 20 gangerna kastade jag mig i graset. Kandes mycket bekvamare sa. (NOTERA: detta var INNAN jag bytte rollerblades).

Sen gick det hur bra som helst, kande mig nastan lite som ett pro. Nastan. Jag dog inte iallafall. Och jag kan bromsa riktigt bra nu. Ska nog med dom ut nasta onsdag ocksa, varldens trevligaste gang (sa jag att vi var 80 personer?).

Har en del bilder fran igar men sitter i skolan sa kan ej lagga upp dem. Klockan ett ska jag och Helena ivag till gymmet igen. Sen fixa naglar, shoppa en del nodvandigheter och sen hem och PACKA.

IMORGON AKER VI TILL JERVIS BAY! 07:24 gar taget.


something to look forward to

men tja,

sitter i skolan och har precis slutat. Jag och Helena ska pa "fat burning" om en timme - hur harligt later inte det? Har tranat varje dag den har veckan, jag alskar fitness first! Sa himla trevliga manniskor, riktigt bra instruktorer och lektionerna ar hur roliga som helst!

Efter det ska jag med Franzi och Lena och aka rollerblades. Haha borjar skratta bara jag tanker pa det. Vi ska aka runt med en grupp och se Sydney. Ett krav ar att man maste kunna bromsa....... lite nervos.


'cuz for you, I would do everything.

Var sa himla raslos idag nar jag kom hem fran en heldag i skolan, och vad gor man da? Jo man gar ut och SPRINGER! Det ar mina nya drog for tillfallet. Alskar min runda vid Darling Harbour.

Jag later ingenting stoppa mig, inte ens nar hela himlen oppnar sig. Nar det regnar har sa REGNAR det! Utan att overdriva. Men jag alskar att springa i regnet. Men jag sag nog alla blickar jag fick: "Whatta f***, out running? NOW??!" haha.

Ar helt sjoblot nu dock.

Men vad gor man inte for att ha en riktig beach 2010 kropp. Och mamma, det kommer nog bli en tuff fajt nar det kommer till beach 2011, imorgon joinar jag gymmet och borjar pa ZOOOOMBA!

Nighty night sleep tight,

Miss you all


RSS 2.0